Tandplejen: Det er bedre at børste end at bore

21. juli 2015 Sundeved
Tandplejen i Sønderborg Kommune har et mantra – “Det er bedre at børste end at bore” – især i små og fine mælketænder, og derfor bliver småbørnsforældre inviteret til flere besøg inde hos tandplejen, hvor de får gode råd til, hvordan man kan undgå huller og boret. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/07/images4-300×144.jpeg” alt=”images” width=”300″ height=”144″ />

Første besøg finder allerede sted, inden barnet rigtigt har fået tænder, når barnet er omkring otte måneder. Herefter kommer der flere besøg, mens barnet stadig er lille, og inden de faste besøg hos tandplejen i løbet af barn- og ungdommen starter.
Til besøgene får forældre råd af en klinikassistent, som fortæller om den overordnende vigtighed af gode vaner fra start, og hun giver mere konkrete råd omkring, hvordan man børster tænder korrekt, hvilken tandpasta man bør bruge, hvor ofte og hvor længe, man bør børste barnets tænder, og hvilken kost og drikkelse, vores tænder har godt af og knap så godt af.
Helle Petersen er en af de klinikassistenter, som tager sig af småbørnsbesøgene fra barnet er to og et halvt år, og hun fortæller, hvor vigtigt der er, at man tænker på mundhygiejne og tandbørstning lige fra første tand er kommetimages (1).
“Jo tidligere man får opbygget gode vaner og vænner barnet til, at tandbørstning er en del af dagligdagen, des bedre. Derfor er jeg rigtigt glad for, at vi i tandplejen i Sønderborg kører de her tidlige besøg. Også fordi mange forældre stadig kan lære noget og få mere viden”, siger Helle Petersen.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk