Teknik-, By- og Boligudvalget er klar til at skrue ned for energiforbruget

21. september 2022 Politik

Tirsdag har Teknik-, By- og Boligudvalget set på, hvordan Sønderborg Kommune kan spare på energien og anbefalingerne fra regeringen er at:

At temperaturen sænkes til 19 grader i offentlige kontorbygninger mv.

Slukning af belysning udendørs på offentlige bygninger.

At fyringssæsonen forkortes.

At Energistyrelsens kampagnemateriale med spareråd til arbejdspladsen fordeles blandt medarbejdere, så de har mulighed for selv at tage initiativer, såsom at slukke lyset og skærmen efter sig i møderum.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Venstre bakker op om de nationale anbefalinger, som blandt andet betyder mindre belysning på kommunale bygninger og sænkning af rumtemperaturen til 19 grader”, siger Venstres udvalgsmedlem Tage Petersen til SønderborgNYT.

“Vi skal dog bruge den sunde fornuft og være fleksible omkring lokaler til sårbare og stillesiddende borgere, ligesom lokale forhold gør at undtagelsen for vuggestuebørn også kan udvides, hvis der er lokalefællesskab med større børn. Lige nu kigger vi ind i en ekstra regning i år på 18-20 millioner kroner, og det kan vi på ingen måde spare på de her tiltag, men det handler jo også om samfundssind i forhold til den  energiforsyningssituation vi står i”, siger Venstre-manden.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag, onsdag, skal Økonomiudvalget tage stilling til samme sag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 Broager, Erhverv

Broager-borger vil ha’ Sønderborg Fjernvarme til at varme Broager op

26. september 2022 Broager

Svend Brolund, som er flyttet til Broager for omkring et år siden, vil meget gerne have, at det er fra Sønderborg, der bliver sendt varme til boligerne i Broager, fordi fjernvarmepriserne i Sønderborg er lavere end de er i Broager. “Jeg har oprettet Facebooksiden ‘Fjernvarme til Broager fra Sønderborg‘ og målet med den er at […]

Læs mere...