Thorben Jensen: Hvor går grænsen for at misbruge et offentligt talerør?

20. november 2017 Erhverv

Virksomhedsejer Thorben Jensen, Det Gamle Rådhus, Gråsten, skriver:

Det er med stor undren, at jeg i dag har læst seneste udgave af GråstenAvis.

Avisens ansvarshavende redaktør, Gunnar Hattesen, har igen valgt at balancere på grænserne for god presseetik, og har i to separate artikler valgt at skrive ud fra sin egen personlige holdning – med usandfærdige og udokumenterede påstande.

Artiklen fortsætter under annoncen

I artiklen ”Venstre-byrådsmedlem svarer igen på kritik” har redaktøren valgt udelukkende at bringe indhold fra Tom Holden Jensens svar på min kritik, altså den ene side af sagen, og ikke i sammenhæng med min oprindelige kritik.

Derudover beskyldes jeg for at ødelægge andres forretning.

Gunnar Hattesen bringer endnu engang sommerens hændelser på Torvet i Gråsten frem i lyset, nu med meget direkte og skarpe påstande om at min virksomhed, DET GAMLE RÅDHUS, skulle ramme CenterPubbens ejer Morten Latters levebrød.

Lad mig minde avisens læsere om, at sagen fra i sommers drejer sig om fadøl solgt på Torvet torsdag 27. juli 2017 til 10 kr.

At dette tiltag skulle have ramt Morten Latters levebrød har aldrig været sandt, og hvis der ikke skulle mere til at ødelægge en lokal kromands mangeårige og dygtige forretning, så var det nok længe sket. Handelsstandsforeningen kunne jo i øvrigt fremlægge det længe efterspurgte regnskab for, hvor meget den omtalte kromand rent faktisk betalte for arrangementet på Torvet.

Artiklen i GråstenAvis bærer stærkt præg af redaktørens personlige holdning, og dens budskab er direkte krænkende for min virksomhed.

I samme udgave bringer redaktøren en såkaldt ”Analyse”, hvor han klandrer Den Konservative Partiforening for at være involveret i mit læserbrev fra 19. november 2017.

Samtidig mener han, at jeg er blevet sendt i byen for at kritisere Venstre. Jeg kan hertil fortælle, at jeg i dag er blevet kontaktet af Søren Andresen, Konservative i Sønderborg, som også undrer sig over de usande påstande i artiklen.

Jeg har ingen offentlige politiske holdninger og støtter ingen politiske partier. Jeg har stor respekt for Venstres arbejde – både landsdækkende og lokalt, men i forbindelse med det forestående kommunalvalg tager jeg afstand fra borgmesterkandidat, Peter Hansen, og byrådsmedlem, Tom Holden Jensen, da de ad flere omgange offentligt har kritiseret min virksomhed og tiltag i lokalsamfundet.

Det har længe undret mig, og nu bliver jeg nødt til at tage bladet fra munden; jeg begriber ikke at redaktør Gunnar Hattesen uden videre – uge efter uge – kan bringe akkurat lige, hvad han har lyst til via GråstenAvis.

Det er ikke første gang, at redaktøren udgiver stærkt personligt indhold med henblik på at krænke og skade andres ry. Manden er sågar tidligere blevet politianmeldt for avisens krænkende indhold.

På baggrund af seneste udgave af GråstenAvis har jeg i dag set mig nødsaget til, at indsende en klage til Pressenævnet. For hvor går grænsen for at misbruge et offentligt talerør?

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk