Tidl. byrådsmedlem: Fej for egen dør inden I vil forbyde mobiler i skolerne

6. august 2018 Sønderborg

Tidl. formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen, skriver:

Tidligere byrådskolleger har fået hedeslag og mistet dømmekraften her i sommervarmen.

I Sønderborg kommune vil vi gerne have engagerede forældre i bestyrelser. Vi vil gerne have flere kompetencer og mere ansvar lagt ud til decentrale beslutninger.

Brug af mobiler og andre digitale medier kan bestyrelserne sagtens selv sætte grænser for, i både dagtilbud og folkeskoler.

Hvilket de også allerede gør i dag, hvis behovet er der.

Anbefaling 7 i Helhedsplanen for kvalitet i dagtilbud og folkeskole (vedtaget af et enigt byråd i 2017)  omhandler øget forældreinvolvering og gøre det mere attraktivt at deltage i bestyrelsesarbejdet.

Forslaget fra Peter Hansen er stik imod intentionerne i denne anbefaling!!

Eller er det blot et vellykket mediestunt. Nogle har jo brug for at blive set og hørt med jævne mellemrum. Sikkert også byrådsmedlemmer i Sønderborg kommune.

Byrådet kunne jo gå foran med et godt eksempel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fej først for egen dør

Sluk mobilerne, Ipad`en og den bærbare PC’er under alle møder, byrådsmøder, udvalgsmøder, temamøder, dialogmøder med borgerne eller blot ved interne gruppemøder.

Tænk hvis alle, ikke kun var fysisk til stede, men også mentalt og fik samme udbytte af møderne. Jeg kender utallige eksempler på, at der tjekkes og skrives på diverse sociale medier under alle former for møder. Signalet til dem man mødes med er ikke til at tage fejl af og kan ikke overvurderes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan skal børnene tro, at mobilen kan undværes i nogle få timer, når alle omkring dem er online 24 timer i døgnet og syv dage om ugen. De agerer blot som det, de ser alle andre gør.

Så kære byrødder.

Fej nu for egen dør og vis vejen, inden I sætter flere forbud i søen.

Tidligere byrådsmedlem og udvalgsformand Erik Lorenzen er formand for Fælleslisten.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...