Tidligere regionsdirektør slipper for at tilbagebetale 50.000 kroner

19. maj 2016 Erhverv

Den tidligere direktør i Region Syddanmark Mikkel Hemmingsen skal alligevel ikke betale en tre år gammel advokatregning på 50.625 kroner.region1

Det har Region Syddanmark besluttet efter flere måneders tovtrækkeri mellem parterne, hvor Mikkel Hemmingsen undervejs har involveret sin fagforening, DJØF, og fra begyndelsen kategorisk har afvist at betale en krone.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi må nok erkende, at vi løber en for stor procesrisiko ved at gå videre med sagen. Der er gået lang tid, og sagen vil med en vis sandsynlighed falde for forældelsesfristen”, siger regionsdirektør Jane Kraglund til Fyens Stiftstidende.

Opdaget ved et tilfælde

Affæren begynder i februar i år, da Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis beder om aktindsigt i samtlige udgifter til en meget omtalt direktørkonflikt mellem netop Mikkel Hemmingsen og den daværende sundhedsdirektør i Region Syddanmark Jens Elkjær i 2013.

I forbindelse med behandlingen af avisens aktindsigtsanmodning går det op for regionen, at Mikkel Hemmingsen i 2013 har fået advokatbistand for over 50.000 kroner i forsøget på at forsvare sig mod en række direkte beskyldninger fremsat af sundhedsdirektør Elkjær.

I februar vurderer regionens jurister imidlertid, at det var en fejl, at regionen dengang betalte salæret til Mikkel Hemmingsens advokat og sender derfor et krav om fuld tilbagebetaling til den forhenværende direktør.

Det ville den tidligere direktør ikke – og det accepterer Region Syddanmark nu.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk