Til bisættelsen var det ikke den rigtige der lå i kisten

Ikke den rigtige der lå i kisten. Arkivfoto
Ikke den rigtige der lå i kisten. Arkivfoto
12. maj 2024 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

I tirsdags blev Heidi Grandts far, Hans Grandt, som boede i Nordborg, igen bisat – igen fordi inden familien bisatte ham i sygehuskapellet i Aabenraa, var han nogle dage tidligere bisat i Egernsund Kirke.

“I sygehuskapellet ville jeg se min far og sige ordentligt farvel, men da de løftede kistelåget, der så jeg, at det ikke var min far, der lå i kisten”, siger Heidi Grandt fra Nordals til SønderborgNYT.

Heidi Grandt gjorde bedemanden opmærksom på, det ikke var hendes far, der lå i kisten, men han forklarede, at et menneske kan forandre udseende efter døden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg sagde så, at håret var blevet væsentligt kortere og desuden manglede der en finger – og så tjekkede bedemanden sine papirer og ifølge dem, så var alt i den fineste orden”, siger Heidi Grandt.

“Det viser sig, at fejlen er sket på sygehuset i Aabenraa, hvor der er byttet om på personerne i to kølebokse – og jeg vil gerne rose bedemanden, som hurtigt kørte til krematoriet og fik udleveret min far, så vi kunne sige ordentligt farvel til ham”.

Heidi Grandt og familien sætter selvfølgelig pris på, at alting – med blot en halv times forsinkelse – i sidste ende blev rigtigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg tænker selvfølgelig på, hvordan det er for den familie, der, uden at vide det, bisatte min far og ikke deres eget familiemedlem”, siger hun og tilføjer:

“Det er både tragisk og komisk. Min far var ikke medlem af Folkekirken og ville ikke bisættes fra en kirke – og så endte han alligevel med en bisættelse med hele musikken i Egernsund Kirke, inden vi selv kunne bisætte ham i sygehuskapellet”.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...