Til efteråret kommer der en ny handicapvenlig badebro

6. juli 2021 Samfund

Til efteråret bliver det muligt for alle – og særligt for borgere med handicap – at komme hurtigere og nemmere i vandet i Sønderborg. For her åbner en ny handicapvenlig badebro på stranden ved idrætshøjskolen, også kendt som Den sorte badestrand.

Det er Byrådet, der i forbindelse med coronasituationen, besluttede at bruge en del af de ekstra lånte penge på at lave et handicapvenligt badeanlæg i Sønderborg.

Det er Sønderborg Kommune, der står for den nye handicapvenlige badebro i samråd med Handicaprådet i Sønderborg Kommune og Idrætshøjskolen i Sønderborg. Og formanden for Sundhedsudvalget, Helge Larsen, ser frem til den kommende opgradering.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det har længe været et ønske med en handicapvenlig badebro, hvor vi både kan tilgodese borgere med handicap, men også alle andre ved at give dem en helstøbt badeoplevelse. Vi får nu et samlet anlæg i form af en badebro med en fast rampe, som fungerer som handicapvenlig adgang ned i vandet”, siger udvalgsformanden i en pressemeddelelse.

”Broen kan anvendes af borgere med synshandicap, fordi der vil være en ledelinje fra stranden og ud i vandet. Rampen kan også anvendes af borgere med forskellige grader af bevægelseshandicap, ligesom en rampe vil være til glæde for blandt andet børn og ældre. Kørestolsbrugere kan derudover låne en strandkørestol, som kan køre ned i vandet. Alt i alt bliver det en rigtig god opdatering ved Den sorte badestrand”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

”En handicapvenlig badebro bliver en løsning for alle borgere, besøgende og turister med og uden handicap. Placeringen ved Den sorte badestrand giver rigtig god mening, da det er en rolig og velbesøgt strand. Samtidig findes der allerede et handicapvenligt toilet og parkeringsmuligheder, og terræn- og strømforhold vurderes at være de mest optimale for badegæsterne. Badebroen bliver bygget op i stål og træ, da materialerne og farverne falder naturligt ind i landskabet”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den eksisterende toiletbygning udvides med en bygning til omklædning for borgere med handicap og opbevaring af strandkørestole.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. juni 2023 Kultur, Sønderborg

Skarp og underholdende sommerrevy

4. juni 2023 Kultur

Dette års udgave af Sønderborg Sommer Revy Show kommer flot omkring i adskillige aktuelle numre – og flere af dem er lokale. Der er lidt om ringridning, Als-Fynbroen, borgmesteren, vindmøller og så alt det andet fra nær og fjern, som de fleste af os også har en mening om. Hvis du kan li’ at blive […]

Læs mere...