Til efteråret lukkes Christian den Xs Bro for al trafik i flere døgn

7. maj 2021 Samfund Skrevet af: Redaktion

Et særeftersyn af Kong Christian Xs Bro har vist nødvendigheden af at opgradere malerarbejdet fra en planlagt pletmaling til en total sandblæsning og maling af klapperne – og det skal ske i år.

”For at opretholde driftssikkerhed og –funktion på broen er vi simpelthen nødt til at skrue op for arbejdet. Derfor skal broklapperne renses og have ny beskyttende overfladebehandling. Og vi er nødt til at gøre det så snart som muligt, og det bliver i efteråret og vinteren, for venter vi yderligere, så risikerer vi, at regningen for vedligeholdelsen bliver meget dyrere”, siger Bjarke Eriksen – der er direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen – i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er alle ind- og udvendige overflader af Kong Christian X Bros bevægelige klapfag, der skal renses og påføres ny beskyttende overfladebehandling. Den nye beskyttende overfladebehandling forventes at have en levetid på minimum 25 år.

Der vil i hele perioden være støj fra sandblæserne og andet og især i efterårsferien vil der blive arbejdet på højtryk i to skift, så der vil være støj både om dagen og om aftenen.

Der er tale om et stort projekt, for sandblæsningen og malerarbejdet vil begrænse skibstrafikken på Alssund i flere måneder og for eksempel kan kørende trafik ikke kunne komme over Kong Christian Xs Bro i efterårsferien.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi kan desværre ikke komme ud over, at der bliver begrænsninger for trafikken under arbejdet, fordi det er broklapperne, der skal sandblæses og males. Men vi har forsøgt at placere projektet, hvor det gerne skulle give færrest gener for trafikanter og brugere af broen. I forhold til den kørende trafik har vi derfor valgt at lukke for trafikken i efterårsferien, og for skibstrafikken er begrænsningerne lagt i efteråret og vinteren, siger Bjarke Eriksen og tilføjer, at der bliver indsat busser til bløde trafikkanter”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sejlende, der ikke kræver en broåbning, vil kunne passere Kong Christian Xs Bro under hele perioden. Men for skibstrafik, der kræver en broåbning, vil det ikke være muligt at passere i gennemsejlingsfaget fra den 25. oktober 2021 til og med den 13. marts 2022.

Sønderborg Kommune sætter snarest gang i en høring om projektet for skibstrafikken. Senere vil der komme yderligere information for andre trafikanter og borgere i nærområdet.

Uge 42 2021: Vejtrafikken bliver afspærret i syv døgn, fordi klapperne skal stå åbne. Fra søndag aften til søndag aften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uge 43 2021 til uge 10 2022: Klapperne pakkes ind i stillads og presenning for at sikre opsamling af sandblæsersand og opvarmning til maling. Vejtrafikken vil kunne passere, og sejlende, der ikke kræver broåbning, kan passere.

Uge 11 til maj 2022: Det østlige brofag over vand skal muligvis efterfølgende også sandblæses og males. Denne opgave vil dog ikke have trafikmæssige konsekvenser, da arbejdet vil foregå under broen og vil være passage for sejlende i de andre brofag. Denne fase vil blive afsluttet midt i maj måned.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

20. maj 2024 112, Sydals

Frivillige brandmænd gjorde vejen sikker igen

20. maj 2024 112

Mandag aften blev der ringet efter Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Jeppe Jørgensen, fordi der var brug for hans hjælp på Kegnæs. “Der var spildt noget olie på vejen, så jeg kaldte Kegnæs Frivillige Brandværn, der smed kattegrus på og fjernede olien, så det igen er sikkert at køre der”, siger Jeppe Jørgensen til SønderborgNYT

Læs mere...