Tilflytterservice lader op til Oplev Sønderborg

18. august 2020 Erhverv

 Kommunens Tilflytterservice stiller pop-up stande op i Borgen, ved hoteller og på Rådhustorvet i løbet af den næste uges tid, og her er formålet at få en snak med de mange turister og besøgende.

“Vi vil spørge dem, om de vil komme igen – og så vil vi gerne høre, om nogle af dem overvejer at flytte hertil”, siger erhvervschef Pernille Refshauge til SønderborgNYT. Tanken er også at lægge op til arrangementet ”Oplev Sønderborg-området”, der finder sted den 5 september.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her kan enhver, der overvejer at flytte til vores kommune få nogle smagsprøver på alt det, der bydes på i hele Sønderborg Kommune, så de får en fornemmelse af, hvordan det er at bo her”, siger erhvervschefen – her vil vi blandt andet medbringe vores brochure over alle landsbyer i kommunen, så potentielle tilflyttere kan se, at der er mange muligheder for at bo godt og billigt hernede og et rigt foreningsliv alle steder.

Med et faldende indbyggertal, så står vi som kommune med en stor udfordring, som også stiller store krav til tiltrækningsaktiviteter, så vi arrangerer selv events og deltager i flere job- og karrieremesser på landsplan, så bliver vi genkendt rundt omkring nu – også i Kiel”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pernille Refshauge fortæller, at cirka halvdelen af de mennesker, som flytter til Sønderborg, flytter igen efter tre år, så der er stort fokus på PartnerJob-ordningen, som i høj grad handler om at fastholde tilflyttere og det kræver gensidige samarbejder med virksomhederne, som Tilflytterservice er opsøgende overfor.

Nogle gange skyldes deres farvel, at det er svært at finde et såkaldt partnerjob til de velkvalificerede medfølgende partnere, som kommer hertil sammen med deres ægtefælle eller kæreste”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er også dem, der rejser fra Sønderborg for at finde – eller fordi de har fundet – en kæreste.

“Vi løber stærkt for at hjælpe, vejlede og skabe jobåbninger til de medfølgende partnere, og de skal selv være aktive, fordi det i sidste ende er dem, der skal lande jobbene ude i virksomheden”, siger erhvervschefen.

Sønderborg Kommunes Tilflytterservice har et frivilligt ambassadørkorps med repræsentanter fra byer og landsbyer i kommunen, som blandt andet kan hjælpe tilflyttere med at skabe netværk hernede – men vi kan altid bruge flere frivillige til både sociale aktiviteter og erhvervsrelateret sparring.

Artiklen fortsætter under annoncen

I arbejdet med at modtage og fastholde tilflytterne, afholder kommunens Tilflytterservice bl.a. velkomstdage og månedlige CaféNy arrangementer med oplæg ved tilflyttere, foreninger og erhvervsliv.”

Læs også om Oplev Sønderborg

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk