Tilløb til ny Gråstenæble-aperitif

16. oktober 2015 Gråsten
Æbledronning Karin Baum testsmager den aperitif, som den lokale æbleaperitif skal minde om.

Æbledronning Karin Baum testsmager den aperitif, som den lokale æbleaperitif skal minde om.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

Fredag klokken 13 løftede Benny Engelbrecht og Fleming Voetmann sløret for en tradition, der slet ikke er begyndt endnu. Sløret blv løftet på havnen i Gråsten, hvor der holdes Æblefestival,

Benny Engelbrecht skænker smagprøver.

Benny Engelbrecht skænker smagprøver.

”Det er jo ingen hemmelighed, at min familie er forfædre til Gråstenæblet, der er kendt langt udenfor Gråsten. Det er et populært æble i hele Danmark og også udenfor grænserne”, siger Fleming Voetmann.

Fleming Voetmann har haft nogle snakke med Benny Engelbrecht om, der skulle startes noget nyt op, som bringer det lokale æble i fokus på en helt anden måde.

”Vi vil begynde at lave en aperitif af Gråstenæbler og fordi det er dette års høst, vi vil starte produktionen på, så kan I ikke smage den ægte vare”, siger Benny Engelbrecht.

Heldigvis var der en anden æbleaperitif, der kunne skåles med og den gav folk en fornemmelse af retningen for den kommende Gråstenæble-Aperitif.

Benny Engelbrecht forsikrer, at der ikke bliver tale om hjemmebrændt.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk