Tilskud til udvikling af nye grønne energiprojekter

5. januar 2023 Erhverv

Virksomheder og forskere, der vil udvikle og demonstrere innovative grønne energiprojekter, kan nu søge om tilskud gennem Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram, EUDP.

EUDP giver tilskud til innovative projekter, som bidrager til at indfri Danmarks politiske målsætninger indenfor energi og klima samt til at skabe danske arbejdspladser og eksport af energiteknologi.

”I EUDPs bestyrelse glæder vi os til en ny runde, der forhåbentligt byder på mange perspektivrige ansøgninger – så vi endnu engang kan være med til at igangsætte en masse betydningsfulde energiprojekter,” siger formand Anne Grete Holmsgaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreløbigt udbydes der 182,4 millioner kroner – den endelige økonomiske ramme for ansøgningsrunden bliver dog først fastsat, når Finansloven 2023 vedtages. Ved endelig vedtagelse af Finansloven 2023 vil indkaldelsen blive opdateret på EUDPs hjemmeside.

Ansøgere kan være små, mellemstore og store virksomheder, vidensinstitutioner, forsyningsselskaber og andre, der arbejder med grønne energiteknologier.

Læs mere i indkaldelsesmaterialet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...