Tinna og Marie brænder for modetøj-design

24. oktober 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler
Marie og Tinna vil gerne have, at flere kender Erhvervsakademiet.

Marie og Tinna vil gerne have, at flere kender Erhvervsakademiet.

Det er ikke så længe siden, at Erhvervsakademiets elever stod i spidsen for et forrygende flot modeshow i Alsion. Skolens elever havde selv designet og syet det smarte tøj og de stod også for iscenesættelsen af showet. Sønderborg Nyt har mødt to af eleverne: Marie Heissel og Tinna Bessadóttir.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det kom flere gæster til showet end vi turde håbe og så har fået mange flotte tilbagemeldinger, siger Marie. Når eleverne kastede sig ud i at lave et modeshow, så er det faktisk helt frivilligt. Skolens elever klarer den praktiske del af uddannelsen gennem praktik og behøves ikke bruge tiden på sådan en krævende opsætning, mens de skal passe deres skole.

– Vi gjorde det især for at vise byen, hvad det er, som vi laver herude. Skolen er – mærkeligt nok – ikke så kendt, siger Tinna. Hun synes, det er en skam, for der er mulighed for at tage nogle spændende uddannelser og fagligheden er virkeligt høj. Hun er elev på Design og Business-uddannelsen og det er en overbygning til Designteknologuddannelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– I den her tid arbejder jeg på at lave tøj til balletten Græsstrået for byens balletskole og det er spændende. Jeg har foden indenfor i den verden, fordi min datter er balletbarn, siger Tinne. Når hun er færdig på skolen, så smutter hun til København.

– Jeg kunne have startet min egen virksomhed her i byen, men min datter skal på den Kongelige Balletskole, så Hovedstaden kalder, siger hun.

Praktik i udlandet

– I Sønderborg er det ikke alene fremtidsmuligheder, men også praktikpladser, der mangler til fremtidens modeskabere, siger de begge. Enkelte elever kommer i praktik i København, men langt de fleste smutter til udlandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Hvis bare Erhvervsakademiet blev mere kendt blandt unge, så ville flere vælge uddannelserne her – og gode uddannelser har det med tiltrække virksomheder, der kan bruge skolens knowhow og nyuddannede elever, siger Marie. Hun har i en tid overvejet, om der ikke er god mening i at tage rundt på ungdomsuddannelserne og vise, hvad de er i stand til at lave på akademiet i Ørstedsgade i Sønderborg.

Måske vil det brændende engagement hos de to modeshow-deltagere plante et frø hos nogle af de unge på de andre skoler, så de vælger at gå ad den kreative vej ind i fremtiden. Måske blive en verdenskendt modeskaber. Første skridt i er at kende de rammer, der er for faget. Har man ingen rammer, så kan man ikke sprænge dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se eller gense billederne fra Modeshowet i Alsion: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.450494251737594.1073741920.271358109651210&type=1

 

20. april 2024 Erhverv, Nordborg

Ingen medalje til EUC Syds deltager ved DM i Skills

20. april 2024 Erhverv

Nu er Danmarks dygtigste bagere, tekniske isolatører, møbelpolstrere, anlægsstruktører og kosmetikere fundet. Unge fra 47 forskellige konkurrencefag har netop fået hængt en guldmedalje om halsen ved en storstilet afslutningsceremoni for DM i Skills 2024 – Danmarksmesterskabet for unge fra erhvervsuddannelserne, der i år blev holdt på Dyrskuepladsen i Roskilde. Fra EUC Syd i Sønderborg deltog […]

Læs mere...