Tirsdag fortsætter kampen om Skansegården i Teknik- og Miljøudvalget

4. maj 2020 Politik

Tirsdag eftermiddag mødes Teknik- og Miljøudvalget, og her skal de beslutte, om udvalget vil følge forvaltningens indstilling om, at der gives tilladelse til nedrivningen af Skansegården.

Skansegårdens ejer, Charles Ginnerskov, som købte ejendommen, siger til SønderborgNYT, at det, indtil nu, har været en lang rejse:

“Jeg sætter min lid til, at politikerne følger deres egen forvaltning og træffer det rette beslutning, så jeg kan komme videre med Skansegården”, siger Charles Ginnerskov.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Venstre og Dansk Folkeparti har udtalt, at de overvejer at begære sagen i Byrådet, hvor den kan debatteres åbent, så om der kommer en afgørelse i morgen, tirsdag, kan jeg ikke vide, men det håber jeg”, siger Charles Ginnerskov til SønderborgNYT.

”Da jeg købte Skansegården, ønskede jeg at skabe et hjem for min familie på et smukt sted, men jeg må også sige, at hele sagen undervejs har udviklet sig til en kamp, der – efter min mening – har været kørt mere på følelser end på fakta og sund fornuft”, fortæller Charles Ginnerskov, der vandt auktionen med et bud på fem millioner kroner

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter købet af Skansegården hyrer Charles Ginnerskov Dansk Miljørådgivning til at lave en gennemgang af bygningen:

Konklusionen var, at ejendommen var udtjent og sundhedsmæssigt uforsvarlig at bo i og derfor valgte Charles Ginnerskov at søge dispensation til nedrivning af bygningen og opføre en ny ejendom på soklen og det er altså dén sag der er på tirsdagens møde i Teknik- og Miljøudvalget, da en endelige tilladelse til nedrivning skal gives af Sønderborg Kommune.

Charles Ginnerskov har ofret store ressourcer på at fortælle offentligheden, hvorfor han ønsker at rive Skansegården ned. Han har blandt andet gjort det gennem læserbreve på SønderborgNYT, ligesom han har formidlet sine synspunkter gennem egne mediekanaler.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Modstanderne af nedrivningen af Skansegården har brugt deres egne Facebook-grupper og desuden har de haft et af Danmarks største regionale mediehuse i ryggen. Både på Facebookgruppen Politik i Sønderborg og på JydskeVestkystens medier har jeg oplevet, at mine forsøg på at komme til orde er blevet bortcensureret og jeg har haft økonomisk mulighed for at stå fast og få formidlet mine synspunkter”, siger Charles Ginnerskov til SønderborgNYT og han tilføjer, at han ganske enkelt ikke havde andre muligheder for at få sine budskaber ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er tirsdag klokken 15:30, Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til, om Charles Ginnerskov får lov til at rive Skansegården ned.

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller til udvalget, at der gives tilladelse til nedrivning, men ifølge JV, vil Peter Hansen fra Venstre og Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti sende sagen videre fra udvalget til åben debat i byrådssalen.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk