Tirsdag ser politikere på ansøgninger fra flere landsbylaug

28. september 2021 Nordborg

Skovby Landsbylaug, Mommark Landsbylaug og Lysabild Landsbyråd søger kommunen om 45.480 kroner til at undersøge, hvorledes samkørsel kan øge den sociale sammenhængskraft, forbedre sundheden, føre til mindre CO2-udslip samt sikre, at alle kan deltage i indgåede klubsamarbejdsaftaler uanset geografisk spredning/transportbehov. Projektet består af behovsanalyse, demonstration – forsøg i 12 måneder – evaluering og udrulning af resultaterne for FBS-Als.

Målet er indførsel af samkørsel for et hold af unge fodboldpiger i 12 – 15 års alderen fra hele Als. Pigerne har indgået en klubsamarbejdsaftale. Evalueringen vil vise, om det er muligt at vende udfordringerne ved faldende børne- og ungdomstal i landdistrikterne til positive effekter på det sociale- og på sundhedsområdet, øget livskvalitet og samtidig spare CO2 på persontransporten. De bedste erfaringer skal rulles ud til andre klubber i landdistrikterne i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, som skal sige ja eller nej på deres møde i dag, tirsdag.

E’Svenstruplaug søger om 46.600 kroner til en ’Supercykel P-plads’ ved Nordborgvej/Nørreskovvej.

Formålet med partnerskabsprojektet er at lave en cykeloase ved supercykelstien på hjørnet af Nordborgvej/Nørreskovvej i Svenstrup. Kommunens pulje til Grøn Transport leverer cykelservicestander med manuel pumpe, fliser og sand/grus. Til gengæld leverer lokalsamfundet arbejdskraft til jordarbejde og fliselægning, overdækning, borde/bænkesæt, blomsterbede m.m.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hundslev-Notmark-Almsted Landsbylaug er i gang med et større projekt omkring Notmark gl. Skole og forbindelserne mellem de tre landsbyer ’Midt O Als’ og søger om 99.646,80 kroner. Efter et langt tilløb er der nu brug for professionel støtte til arkitekttegninger med visualisering, detailtegninger og udbudsmaterialer, forretningsplan og fundraising af den mere omkostningstunge del af aktivitetsparken bag skolen og de indvendige etaper.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Det Danske Kammerkor synger i Christianskirken

19. oktober 2021 Kultur

Det Danske Kammerkor spiller koncert i Christianskirken lørdag den 30. oktober klokken 15:00. På programmet er musik og tekster om efterår og livets forgængelighed. Naturen går til hvile og vi mennesker har så mange muligheder for at få det bedste ud af det hele, inden også vi må overgive os til ‘livets efterår’. Vi er […]

Læs mere...