Tirsdagshygge med mad på bordet hos Frelsens Hær

24. januar 2018 Samfund

Tirsdag aften dukkede der, som mange andre tirsdag, en masse børnefamilier op i Frelsens Hær i Sønderborg, hvor der sættes mad på bordet, så der rigtigt kan hygges. Det er et tilbud, som mellem 40 og 70 benytter sig af.

“Tirsdag ved jeg altid, hvad jeg skal. Og jeg skal i Frelsens Hær og snakke med dem, som jeg kender”, siger en enlig mor til SønderborgNYT. Hun har sin teenager-datter med og hun ser også frem til den ugentlige tur i Frelsens Hær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Personalet

Brugerne hos Frelsens Hær sætter virkeligt pris på medarbejderne. Og de siger, at medarbejderne er glimrende til at udbrede det, der hedder næstekærlighed. Brugerne oplever, at de bliver lyttet til, taget alvorlig og at medarbejderne faktisk kan li’ dem.

“De er virkeligt hjælpsomme og er også altid parat til at tage med os, når vi skal til møder med kommunen”, siger den enlige mor. Hun er i et såkaldt ressourceforløb.

“Det er lige blevet forlænget efter de første tre år”, siger hun. Målet med ressourceforløbet er at finde frem til, om den enlige mor skal indstilles til et fleksjob.

“Det passer mig fint, at de forlængede forløbet, fordi det betyder, jeg ikke bliver ramt af 225-timersreglen og får skåret i min kontanthjælp”, siger hun.

Erfaringer med Jobcenter og andre grene af Sønderborg Kommune udveksles på kryds og tværs blandt brugerne.

“Vi har det rigtigt godt med hinanden og er så trygge, at vi er meget åbne, når vi sidder og snakker sammen – og sådan har det været gennem de seks år, hvor jeg har brugt Frelsens Hær”, siger den enlige mor. For hende og mange andre, så gør Frelsens Hær virkelig en forskel.

På torsdage kan brugerne komme om formiddagen.

“Og det er uden børn”.

Politikerbesøg

Under valgkampen var Didde og Erik Lauritzen på besøg i Frelsens Hær, hvor de blev klogere på det at leve et liv på kanten.

“Der var indmellem nogle ret rystende beretninger. Nogle af dem skyldes kontanthjælpsreformen og der er også nogle ting, som jeg vil have en snak med vores egne forvaltninger om”, sagde borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT i forlængelse af mødet med brugerne.

HER KAN DU LÆSE om Didde og Erik Lauritzens møde med brugerne

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk