Titlen som Årets Landsby skal jagtes nu

27. juni 2013 Erhverv

Landsforeningen ”Landsbyerne i Danmark” ønsker for 19. gang at udnævne en af Danmarks mange aktive landsbysamfund til ”Årets Landsby”.

Alle landsbysamfund på under 1500 beboere kan deltage i konkurrencen.

Emnet for 2013 er: ”Landsbysamfund i udvikling gennem mere bosætning, flere arbejdspladser og bedre kommunikation”.

Afgørende for mere liv på landet er bosætning af nye borgere – arbejdspladser ved iværksættere, håndværk, småindustri, hjemmearbejdspladser – hurtigt bredbåndsnet, mobildækning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Landsbyerne i Danmark” ønsker med temaet i år at sætte fokus på 3 afgørende, fysiske områder for mere vækst og udvikling i vore landsbyer og landdistrikter: bosætning, arbejdspladser og kommunikation.

For at gøre det muligt for lidt større landsbysamfund at deltage, er antallet af landsbybeboere i år sat til 1500 (tidligere 1000 beboere).

De tidligere udnævnte landsbyer er: Hvilsom, Skovlund, Tise, Jordrup, Billum, Svindinge, Samsø, Bårse, Filskov, Klejtrup, Korinth, Ballum, Gjøl, Vejrup, Janderup, Horslunde, Bagenkop og Vrads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dommerkomiteen er: fhv. indenrigsminister, MF Britta Schall Holberg, Ebberup – næstformand i ”Landsbyerne i Danmark” Hans Christensen, Højen – fhv. gårdejer Andreas Andresen, Vester Vedsted, Ribe – fhv. borgmester Poul Lindor Nielsen, Roskilde – viceborgmester Peter Christensen, Tønder.

Ansøgninger om at blive ”Årets Landsby 2013” skal være ”Landsbyerne i Danmark” i hænde senest den 10. sept. 2013 på mail: carsten.abild@regionsyddanmark.dk eller nedenstående adresse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Risiko for skybrud mandag morgen og formiddag

27. juni 2022 Samfund

I det sønderjyske er de første lyn også blevet registreret – og det første skybrud kan være lige på trapperne, skriver TVs Vejret. Et lavtryk med tilhørende koldfront ligger på tværs af landet og giver i de tidlige morgentimer kraftige regnbyger i det jyske. Det giver risiko for kraftige tordenbyger, der kan være med skybrud. […]

Læs mere...