Tjek: Er dit husnummer og gadeskiltet tydeligt?

2. oktober 2015 Sundeved

Tydelig og synlig skiltning af husnummer og vejnavn er vigtigt, når postbudets afløser skal finde den rigtige adresse. Dårlig skiltning kan også føre til kritiske situationer, når ambulancen og brandbilen skal hurtigt frem til den rigtige adresse, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.images

Artiklen fortsætter under annoncen

De fleste husker sikkert historien om den tyske kvinde, der næsten fik revet en finger af, da hun fik hånden i klemme under fortøjning af en sejlbåd ved havnen i Sønderborg. På grund af sprogproblemer hjalp en 16-årig dansk pige med at ringe til vagtcentralen efter hjælp. Det var ikke så let, blandt andet fordi pigen ikke kunne angive en præcis adresse. Problemet ved Sønder Havnegade er løst ved, at der nu er opsat skilte med adresse og tlf.nr. til lægevagten, men dårlig eller ingen skiltning af adressen kan give problemer mange andre steder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor opfordrer Frode Sørensen, formand for udvalget for teknik og miljø, nu borgerne i Sønderborg til at tjekke om deres husnummer og vejskilte er tydelige og synlige.

“Ambulancefolk har ikke altid lokalkendskab og postbudets afløser og pakkebudet skal også nemt og hurtigt kunne finde frem til den korrekte adresse. De fleste ildebrande udbryder om natten, og det er jo helt afgørende og kritisk, at brandbilen når sit mål så hurtigt som muligt”, siger Frode Sørensen.

Det er både private husejere og virksomheder, der skal være opmærksomme på, at adresseskiltningen er synlig og tydelig. Vær også opmærksomme på, at vejskilt eller husnummer også skal være synligt og tydeligt i snevejr og storm, hvor der også kan opstå behov for hurtig hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gadeskilte tilhører kommunen og står ikke nær hver eneste bolig, så mon ikke forvaltningen holder øje med dem?

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk