To af tre legatmodtagere møder Zonta-kvinderne i Sønderborg

24. september 2016 Gråsten
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Thit Hammerich Clausen blev den første legatmodtager, der lørdag trådte op på talerstolen foran de knap 100 Zonta-kvinder ved Landsmødet på Hotel Comwell i Sønderborg.

Thit Hammerich Clausen er drevet af lysten til at lære.

Thit Hammerich Clausen er drevet af lysten til at lære.

Thit Hammerich Clausen er en 20-årig kvinde fra Slagelse, som har klaret sig langt bedre end de fleste i gymnasiet.

“Jeg er nysgerrig og videbegærlig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg synes at uddannelse er noget af det allerbedste at bruge energi på”, siger Thit Hammerich Clausen, der lige for tiden er vikar på en folkeskole. Ved siden af det underviser hun privat.

“Jeg prøver på at få børnene til at opleve, det er sjovt at lære”, siger hun.

Som 16-årig tog Thit Hammerich til Australien som udvekslingsstudent.

“Læring har altid været mit omdrejningspunkt og i gymnasiet var jeg på et talenthold, der er for os, der ikke bliver udfordret i hverdagen i gymnasiet”, siger Thit Hammerich Clausen.

“Når jeg får et legat fra jer, så ser jeg det som en anerkendelse og det er da pragtfuldt at opleve, der er nogen, der vil investere i mig”, siger Thit Hammerich Clausen.

Super kvik pige fra Gråsten

Den næste legatmodtager er rigtigt glad for, at det er i Sønderborg, det sker og det er der en god forklaring på.

“Jeg blev født i Gråsten i 1993.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mine forældre er kvoteflygtninge fra Irak, som flygtede for at komme væk fra krig. Så selvom vi flyttede til København, så er jeg altså fra Gråsten og det vil altid være i mit hjerte”, siger Zainab Alatraktchi til Zonta-kvinderne.

Zainab Alaktraktchi fra Gråsten er en virkelig travl kvinde.

Zainab Alatraktchi fra Gråsten er en virkelig travl kvinde.

Den unge kvinde kom sprang karakterskalaen i gymnasiet, læste på CBS og på Cambridge, taler seks sprog og er nu studerende på Københavns Universitet.

Hertil kommer flere jobs, hvor det ene er i Udenrigsministeriet og i en privat virksomhed. Desuden er hun iværksætter og travlt optaget af frivilligt arbejde. Tidligere var hun også ansat i Finansministeriet.

“Det er lidt pudsigt, men det er som om, vi ikke tør tro på fremtiden.

Vi har ikke tillid til EU, vi kan ikke overskue Brexit og vi laver etniske grupperinger, som  vi ser det på nogle gymnasier i Aarhus”, siger Zainab Alatraktchi. Hun siger videre, at opdelingen i Aarhus giver stigmatisering og det er på ingen måde hverken godt for den enkelte eller for samfundet.

“Mine forældre taler dansk og jeg husker tydeligt, da vi flyttede til København, hvor min far blev drillet, fordi han sagde mojn”, siger Zainab Alatraktchi.

Hun nævner igen, at forældre var kvoteflygtninge og siger:

“Nu har vi fået en flygtningepolitik, der mest af alt skal holde flygtninge ude. Vi er nødt til at uddanne unge mennesker, så de kan finde nogle løsninger, så vi genfinder optimismen her i landet”.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Følg med i Forskningens Døgn

22. april 2021 Uddannelse

I næste uge kan alle se med på deres computer, tablet eller telefon, når forskere fra blandt andet universiteter, virksomheder og formidlings- og forskningscentre deler ud af deres viden inden for en bred række af emner og områder. Det er nemlig blevet tid til den årlige begivenhed, der går under betegnelsen Forskningens Døgn, som er […]

Læs mere...