To koncerter i Sct. Marie Kirke

13. januar 2023 Kultur

Sct. Marie Kirke inviterer til koncert den 7. februar klokken 19:30, hvor Christian Præstholm spiller værker af blandt andre J. S. Bach, Johann Gottfried Walther, Felix Mendelssohn og egne værker.

Christian Præstholm, som er organist og komponist, er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen i 1999. Hertil kommer to års videregående orgelstudier i henholdvis Paris og London, skriver Sct. Marie Kirke.

Han har modtaget legater fra forskellige fonde, senest – har han som den første modtaget – tidligere kirkeminister Mette Madsens legat til kirkelige, skabende og udøvende kunstnere 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som komponist har Christian Præstholm skrevet værker for kor, orgel, diverse solister, kammerensembler og orkester, samt salmemelodier, ofte på bestilling. Blandt de seneste bestillinger er Præludium og Fuga over Rådhusklokkerne i København til den amerikanske organist James D. Hicks, My lost love – for to guitarer – til Aros Guitar-duo, Størst er kærligheden til prinsesse Isabellas konfirmation i Fredensborg Slotskirke. Blandt hans mest spillede værker er de langt over 300 orgelkoraler over salmer i Den Danske Salmebog.

Artiklen fortsætter under annoncen

Orgelkoncerten Passio

Søndag den 5. marts kl. 16.00 er der igen koncert i kirken og det er orgelkoncerten Passio, hvor kirkens organist, Julian Mallek, spiller orgelmusik som passer til passionstiden.

På programmet er blandt andet passionskoralerne fra Bachs Orgelbüchlein, sonate nr. 2 af Paul Hindemith og Widors orgeltranskription af slutskoralen fra Bachs Matthäus-Passion.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...