To koncerter i Sct. Marie Kirke

13. januar 2023 Kultur Skrevet af: Redaktion

Sct. Marie Kirke inviterer til koncert den 7. februar klokken 19:30, hvor Christian Præstholm spiller værker af blandt andre J. S. Bach, Johann Gottfried Walther, Felix Mendelssohn og egne værker.

Christian Præstholm, som er organist og komponist, er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med debut fra solistklassen i 1999. Hertil kommer to års videregående orgelstudier i henholdvis Paris og London, skriver Sct. Marie Kirke.

Han har modtaget legater fra forskellige fonde, senest – har han som den første modtaget – tidligere kirkeminister Mette Madsens legat til kirkelige, skabende og udøvende kunstnere 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som komponist har Christian Præstholm skrevet værker for kor, orgel, diverse solister, kammerensembler og orkester, samt salmemelodier, ofte på bestilling. Blandt de seneste bestillinger er Præludium og Fuga over Rådhusklokkerne i København til den amerikanske organist James D. Hicks, My lost love – for to guitarer – til Aros Guitar-duo, Størst er kærligheden til prinsesse Isabellas konfirmation i Fredensborg Slotskirke. Blandt hans mest spillede værker er de langt over 300 orgelkoraler over salmer i Den Danske Salmebog.

Artiklen fortsætter under annoncen

Orgelkoncerten Passio

Søndag den 5. marts kl. 16.00 er der igen koncert i kirken og det er orgelkoncerten Passio, hvor kirkens organist, Julian Mallek, spiller orgelmusik som passer til passionstiden.

På programmet er blandt andet passionskoralerne fra Bachs Orgelbüchlein, sonate nr. 2 af Paul Hindemith og Widors orgeltranskription af slutskoralen fra Bachs Matthäus-Passion.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...