To krimiforfattere bruger Sønderborg og Sønderjylland som kulisse i deres bøger

4. december 2022 Kultur
Allan Breckling, Louise Nielsen og Karen Inge Nielsen. Foto: Ole Kæhler
Allan Breckling, Louise Nielsen og Karen Inge Nielsen. Foto: Ole Kæhler

I dag, søndag, kan du klokken 15 – i Brecklings Bogcafé i Sønderborghus – møde krimiforfatterne Karen Inge Nielsen og Louise Nielsen, som begge lader deres krimifortællinger forgå i Sønderborg og i Sønderjylland, selvom ingen af dem bor her.

“Jeg er kommet på ferie på Als og Sundeved gennem 20 år og jeg er faldet for det afvekslende landskab, hvor der også er skove og kyst”, siger Louise Nielsen til SønderborgNYT. Det er på ferierne, hun laver sin research til krimierne.

“Jeg er halvt sønderjyde og for mig er det grænselandets historie, der er spændende. Her tænker jeg på 1864 og på genforeningen. Jeg ved fra min mormor, der boede på Kegnæs, at genforeningen havde rigtig stor betydning for hende”, fortæller Karen Inge Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ny på krimiscenen

Louise Nielsen fortæller, hun er ny forfatter og at hun er i gang med sin anden krimi, hvor en del af handlingen finder sted i Borgen.

“Det er første gang, jeg skal fortælle en stor skare mennesker om mine bøger, men sådan er det vel efter den første udgivelse. Alt er jo nyt”, siger hun. Louise Nielsen har selv investeret penge i at få udgivet sin bog.

“På den måde var jeg sikker på, at den kom ud og det med at udgive en bog er drøm, jeg har haft siden barndommen”, siger forfatteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karen Inge Nielsen udgiver gennem et forlag, der udgiver bøgerne og sender anmeldereksemplarer ud og stiller op på bogmesser. Alligevel gør hun selv en del for at læsere skal få øje på både hende og hendes krimier.

“Jeg har fortalt om mine bøger flere gange – både ved at stå alene og fortælle og sammen med en, der stillede spørgsmål. Og det gør jeg gerne”, siger Karen Inge Nielsen og fortæller, hvorfor:

“Der er nemlig ikke nogen, der går efter bøger fra en forfatter, som de ikke kender til – og der er ikke nogen, som køber bøger, de ikke ved, der findes”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver også sagt velkommen til den danske filmproducer Kasper Graversen.

“Han har sagt ja til at fortælle, hvordan man flytter indholdet fra en bog over til film”, siger bogcafévært Allan Breckling til SønderborgNYT.

Hvis du ikke er blandt de 170, som allerede har sikret sig en plads, så kan du købe en billet ved døren, som er åbne fra klokken 14:15.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...