To landsbyer søger penge fra Puljen til Borger-initiativer

20. november 2021 Sundeved

Der er modtaget to ansøgninger i fjerde ansøgningsrunde i 2021 og det er Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, der på næste møde skal beslutte, om ansøgerne skal have pengene.

Visualisering af en Bæredygtig Lokal Udviklingsplan for Lavensby er det ene af de to projekter, som udvalget skal tage stilling til.

Lavensby er ét af otte pilotlandsbyer fra hver sin kommune i projektet: ‘Bæredygtige Lokale Udviklingsprocesser’, som har opnået støtte fra Landdistriktspuljen fra Bolig- og Planstyrelsen med Landsbyhøjskolen som projektejer. Landsbyerne har arbejdet med en mere bæredygtig retning i de lokale udviklingsplaner og tænkt bæredygtighed og verdensmål ind som ’hverdagsmål’.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erfaringerne fra processen i Lavensby vil blive rullet ud til andre landsbylaug i Sønderborg. Lavensby har valgt at arbejde med en visualisering af deres Bæredygtige Lokale Udviklingsplan og søger støtte til grafisk arbejde, opsætning, tryk, fysiske materialer til synliggørelse o.lign.

Landsbylauget i Blans har skrevet den anden af de ansøgninger, som skal på bordet ved udvalgsmødet.

Ved Ballebro strand sætter frivillige badebroen i vandet om foråret og trækker den op igen om efteråret. Landsbylauget søger om støtte til indkøb af nye pæle, der ikke behøver at blive taget op af vandet, men bliver stående hele året.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette vil lette det hårde arbejde betydeligt for de frivillige.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...