To ministre besøger Als på mandag

22. august 2015 Sundeved

To venstreministre starter deres mandag på Dyvig havn, hvor Erhvervs- og vækstministeren og Ministeren for Børn, Undervisning og Ligestilling vil møde de lokale aktører, der ønsker at udvide havnen,  men som oplever, at planloven står i vejen for.

Ellen Trane Nørby har inviteret Troels Lund Poulsen med til Als

Ellen Trane Nørby har inviteret Troels Lund Poulsen med til Als

Derefter går turen til Universe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her vil  Troels Lund Poulsen og Ellen Trane Nørby blive præsenteret for planerne om et stort ferieresort på Nordals.

Sønderborg Kommune har i øjeblikket en dispensationsansøgning hos Erhvervs- og vækstministeriet, så projektet kan sættes i gang.

“Vi har i dag en alt for unødvendig stram planlov, som står i vejen for, at vi kan få skabt nye arbejdspladser lokalt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter besøgene håber jeg, at min ministerkollega får inspiration med hjem, så det gøres nemmere at lave fx. en mindre havneudvidelse, sikre sejlads på Flensborg fjord og sætte gang i lokale vækstinitiativer, så vi kan få skabt vækst og arbejdspladser”, siger Ellen Trane Nørby.

Inden turen går videre til Aabenraa, vil de to venstreministre gøre et stop på Sønderborg Havn ved Sønderborg slot.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet er at gøre Erhvervs- og vækstministeren opmærksom på de regler i bla. Søfartsstyrelsen, som i dag står i vejen for passagersejlads mellem Danmark og Tyskland .

“Der ér skibsreddere, som gerne vil lægge til med deres både i Sønderborg, Gråsten og Kollund, men som i dag forhindres af regler og fortolkninger af internationale havkonventioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med al respekt for havet, så tør jeg godt sige, at Flensborg fjord ikke er Nordsøen eller Atlanterhavet, selvom det på papiret er internationalt farvand. Med god sund fornuft i administrationen af reglerne, er jeg sikker på, vi kan komme langt“, siger Ellen Trane Nørby.

Foruden Ellen Trane Nørby og Troels Lund Poulsen deltager også Venstres politiske ordfører i Sønderborg byråd, Peter Hansen, medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Inger Plauborg, samt Petter Astrup.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...