To partier vil ikke spare på fysio- og ergoterapi til børn og unge

Børne- og Uddannelsesforvaltningen. Arkivfoto: Ole Kæhler
Børne- og Uddannelsesforvaltningen. Arkivfoto: Ole Kæhler
2. maj 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Socialdemokratiet og Enhedslisten ønsker ikke at gennemføre besparelser på fysio- og ergoterapeuter, men vil foreslå at annullere besparelser for en million kroner på netop den støtte til børn og unge.

Fordi det står klart, at de foreslåede besparelser på fysio- og ergoterapeutisk støtte til børn og unge ikke kan gennemføres uden kraftige forringelser for hjælpen til nogle af de børn og familier, som har allermest brug for hjælp fra kommunens side, så foreslår Socialdemokratiet og Enhedslisten på det kommende møde i Børne-  og Uddannelsesudvalget at besparelsen annulleres.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Da vi i sensommeren 2023 godkendte besparelserne på fysio- og ergoterapeutisk støtte til børn og unge var det med en klar ambition om at undgå serviceforringelser, derfor skulle besparelsen også først gælde fra 2025 da det skulle give tid til at finde en skånsom model. I dag står det klart, at det ikke er muligt. Besparelserne lever derfor ikke op til de forudsætninger, som beslutningen blev truffet på og vi mener ikke at konsekvensen ved at gennemføre dem er forsvarlige. Derfor håber vi at vi kan samle Børne- og Uddannelsesudvalget i en beslutning om ikke at gå videre med besparelsen,” siger Jesper Smaling fra , Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sensommeren 2023, hvor krisen kradsede allerværst, var Byrådet besparelser på fysio- og ergoterapeutisk støtte til børn og unge, som en del af et samlet sparekatalog på 37 millioner kroner.

Høringssvarene til besparelsen havde peget på en mulighed for, at besparelsen kunne gennemføres ved at reducere indkøb af ekstern fysio- og ergoterapi ydelser ved private aktører og i stedet styrke samarbejdet på tværs af de kommunale afdelinger. Den mulighed bad Socialdemokratiet og Enhedslisten forvaltningen om at forfølge.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når det i dag står klart, at besparelsen på fysio- og ergoterapeutisk støtte til børn og unge ikke kan gennemføres uden forringelser på serviceniveauet, så er det lige så åbenbart, at dette er det forkerte sted at spare. For det første vil det ramme trivslen blandt børn og familier, som har rakt ud efter kommunens hjælp”, siger Asger Romme Andersen fra Enhedslisten.

”Derudover kan vi forvente, at besparelsen – hvis den blev gennemført – ville ramme kommunens økonomi hårdt senere, når børnene og familierne fik det værre som følge af den manglende hjælp og dermed fik brug for endnu mere støtte. Derfor foreslår vi, at besparelsen bliver fjernet fra briksen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommunes forvaltning vurderer i dag, at besparelsen ikke kan lade sig gøre uden forringelser i serviceniveauet for afdelingen Pædagogisk Psykologisk Rådgivnings indsats i skoler og dagtilbud og forringelser for indsatsen til børn og unge med behov for fysioterapi og ergoterapi.

Børne- og Uddannelsesudvalget mødes i dag, torsdag, og tager stilling til om forslaget skal sendes i høring. Socialdemokratiet og Enhedslisten vil på udvalgsmødet foreslå, at forslaget ikke sendes i høring og at man ikke går videre med besparelsen.

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...