To svømmehaller deles om Trygfondens livreddertårn

31. januar 2022 Nordborg
Pressefoto
Pressefoto

I Nord-Als Idrætscenter er man klar til at byde alle badelystne indenfor til et nyt indendørs livreddertårn og det er fyldt med sjovt og spændende udstyr som redningskranse, rescue-boards, bjærgedukker, redningsveste og -torpedoer, som skal inspirere til at prøve kræfter med livredning.

“Livredning kan dyrkes af alle og det er en vigtig færdighed at kunne redde sig selv og andre”, siger Andreas Mølholm i en pressemeddelelse. Han er ‘Respekt for Vand-konsulent’ i TrygFonden Kystlivredning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Livreddertårnet deles med Humlehøj-Hallerne, så tårnet kommer til at skifte plads mellem de to svømmehaller.

Det nye livreddertårn i svømmehallen er en mindre udgave af TrygFondens populære rød-hvide livreddertårn, som vi kender fra strandene, men i modsætning til livreddertårnene på strandene er tårnet i svømmehallen ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod. Livreddertårnet skal inspirere til at lege med og udforske livredning, og alle hallens brugere og medlemmer kan prøve livredderdiscipliner som for eksempel at kaste en redningskrans, balancere på et rescue-board og bjærge en dukke.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har glædet os til at få livreddertårnet sat op i svømmehallen, så både hallens gæster og svømmeholdene fra skolen og klubben kan bruge det professionelle udstyr. Der er basis for mange gode timers vandaktiviteter, og forhåbentligt vil det gøre vores børn og unge endnu mere fortrolige med vand og skabe øget interesse for livredning. Vi har allerede oprettet livredderhold, som man kan melde sig til, og vi håber, at vi på den måde kan gøre en forskel ved at udbrede kendskabet til livredning og derigennem medvirke til at forebygge drukneulykker”, siger Thomas Evald, livredderchef i Nord-Als Idrætscenter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...