Tør sommer ødelagde sidste år salget for Gråsten Fjerkræ

13. maj 2019 Erhverv

Den varme og tørre sommer i 2018 har sat sine spor i det årsregnskab, som Gråsten Fjerkræ netop har offentliggjort. Hedebølgen resulterede i et landsdækkende forbud mod brug af åben ild og grill, og det ødelagde totalt salget af pølser og marinerede fjerkræprodukter.

Gråsten Fjerkræ kom ud af 2018 med et overskud på godt 600.000 kroner mod et overskud på 1,3 millioner kroner i 2017.

Bruttofortjenesten blev på 5,1 millioner kroner mod 5,9 millioner i 2017, skriver Gråsten Fjerkræ.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selskabets egenkapital er på 4,6 million kroner.

Koncernen, der også omfatter selskabet Eurodan Poultry, som markedsfører franske fjerkræspecialiteter under navnet Label Danois, beskæftigede i 2018 ca. 20 medarbejdere. Hertil kommer omkring 250 medarbejdere på de gårde og slagterier, som man samarbejder med.

“Det var ikke blot forbuddet mod brug af åben ild og grill, der har påvirket regnskabet. Hedebølgen gav også landmændene en dårlig høst, og det betød meget høje kornpriser. Når vi tager det i betragtning, må vi dog alt i alt være tilfreds med resultatet”, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danskernes stigende interesse for økologi, sunde og klimavenlige fødevarer gør, at Gunder P. Jensen venter et stigende salg af fjerkræ-produkter i år.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Bil landede i grøften

7. december 2021 112

Mandag formiddag klokken 11 kørte en 24-årig mand fra Kolding galt på den sønderjyske motorvej. “Bilen landede i grøften, hvor den lå på taget, da vi kom frem”, siger Thomas Berg fra politiet. “Om uheldet skyldes glat føre eller at føreren var påvirket, er svært at sige”. Politiet testede bilisten med narkometer og der var […]

Læs mere...