Tørken har ramt landbruget – snart rammer den din pengepung

4. august 2018 Sundeved

Tørken har sat sine tydelige spor i landbruget, og de høje temperaturer vil med al sandsynlighed kunne mærkes på din pengepung.

Måske allerede i august.

Sådan lyder vurderingen fra erhvervsøkonomisk chef hos videnscenteret Seges, Klaus Kaiser.

“Varmen har ramt den primære produktion, og når råvarernes pris stiger, så stiger omkostningerne på færdige varer også. Det vil de, der køber ind i butikkerne, kunne mærke”, siger han til DR Nyheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Effekten vil ifølge Klaus Kaiser være størst på fødevarer som korn, mel og havregryn. Tørken rammer nemlig direkte ind i kornprodukter.

Dernæst kan prisstigningerne ramme kød og mælk på grund af den mangel, der denne sommer har været på græs og foder til landbrugets kvæg.

“De økologiske producenter slagter flere køer end de plejer. Det betyder i første omgang, at der kommer ekstra kød ud i køledisken, som måske bliver en anelse billigere. Men så rammer det som en boomerang”, siger Klaus Kaiser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil ganske enkelt være mindre kød og muligvis også mindre økologisk mælk, og det kan ifølge ham få prisen til at stige igen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...