Tørken har ramt landbruget – snart rammer den din pengepung

04. August Sundeved

Tørken har sat sine tydelige spor i landbruget, og de høje temperaturer vil med al sandsynlighed kunne mærkes på din pengepung.

Måske allerede i august.

Sådan lyder vurderingen fra erhvervsøkonomisk chef hos videnscenteret Seges, Klaus Kaiser.

“Varmen har ramt den primære produktion, og når råvarernes pris stiger, så stiger omkostningerne på færdige varer også. Det vil de, der køber ind i butikkerne, kunne mærke”, siger han til Artiklen fortsætter under annoncen

dr.dk/nyheder/indland/prisstigninger-paa-korn-koed-og-maelk-saadan-faar-toerken-betydning-din-pengepung” target=”_blank” rel=”noopener”>DR Nyheder.

Effekten vil ifølge Klaus Kaiser være størst på fødevarer som korn, mel og havregryn. Tørken rammer nemlig direkte ind i kornprodukter.

Dernæst kan prisstigningerne ramme kød og mælk på grund af den mangel, der denne sommer har været på græs og foder til landbrugets kvæg.

“De økologiske producenter slagter flere køer end de plejer. Det betyder i første omgang, at der kommer ekstra kød ud i køledisken, som måske bliver en anelse billigere. Men så rammer det som en boomerang”, siger Klaus Kaiser.

Der vil ganske enkelt være mindre kød og muligvis også mindre økologisk mælk, og det kan ifølge ham få prisen til at stige igen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...