Tom Hartvig Nielsen: Sønderborg Varme brænder flis når varmebehovet er højt

18. november 2019 Samfund

Forleden skrev en læser i et debatindlæg på SønderborgNYT, at der en gang om måneden lægger der et skib til i Fredericias havn og det kommer fra Canada. Med i lasten har det træpiller, som så bliver kørt på 200 lastbiler til Sønderborg Kraftvarmeværk.

Hvordan belaster det miljøet og ikke mindst CO2-regnskabet?

I et debatindlæg, der kom som svar på det ovennævnte indlæg, skrev Tom Hartvig Nielsen, som er bestyrelsesformand i Sønderborg Forsyning, at der ikke brændes træpiller fra Canada af i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT sendte et foto af store mængder træflis, som ligger på Vestermark og spurgte, hvad man bruger det til og Tom Hartvig Nielsen svarer:

“Det er korrekt, der ligger flis på Vestermark, men det er ved flisværket, hvor Sønderborg Varme bruger flis til at fremstille varme, når varmebehovet overstiger kapaciteten på kraftvarmeværket”, siger bestyrelsesformand Tom Hartvig Nielsen.

“Flisen købes i nærområdet, det sønderjyske og nordtyske område og generelt kommer flisen ikke længere væk fra, end at det kan leveres med lastbil fra produktionsstedet til Sønderborg. Der modtages ikke oversøisk flis”, tilføjer Tom Hartvig Nielsen, som dermed afviser, at der køres canadisk flis fra Fredericia til Vestermark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Varme dokumenterer årligt, at den flis, der anvendes, er bæredygtig dyrket i henhold til brancheaftalen om brug af bæredygtig flis.

Du kan læse debatindlægget HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Samfund, Sønderborg

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Samfund

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...