Tom Holden: Venstre stemmer for Masterplan og Vækstråd

11. september 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Når byrådet har Masterplanen for Erhverv og Iværksætteri på dagsordenen, så stemmer Venstre for.

Tom Holden synes ikke, det er Erhvervsudvalget, der har ført sagen om Masterplan og Vækstråd.

Tom Holden synes ikke, det er Erhvervsudvalget, der har ført sagen om Masterplan og Vækstråd frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

 • Vi havde gerne set en lidt anderledes Masterplan og vi synes også, at Vækstrådet skulle have været sat anderledes sammen. Men vi stemmer alligevel for, siger Venstres Tom Holden, der er med i Erhvervsudvalget. Når Venstre stemmer for, så skyldes det ene og alene, at ingen kan leve med et Vækstråd, der ikke har hele byrådets opbakning.

 • Vi vil have skrevet ind, at Vækstrådets arbejde skal vurderes efter en aftalt tid, siger Tom Holden til SønderborgNyt. Altså er der muligheder for, at der på sigt kan ændres på sammensætningen af Vækstrådet.

 • Artiklen fortsætter under annoncen

 • Det er ikke muligt nu, fordi de kommende medlemmer allerede er inviteret til møde den 2. oktober, siger Tom Holden.

Uskøn proces

Det er først på erhvervsudvalgsmødet onsdag, at Tom Holden forsøgte at få skudt nogle pinde ind i Masterplan og Vækstråd, så det blev mere acceptabelt for Venstre.

 • Det er jo ingen hemmelighed, at vi gerne havde set, at der sad nye iværksættere og repræsentanter fra små og mellemstore virksomheder i Vækstrådet, siger Tom Holden. Og her falder Venstres ønsker sammen med dem, som Konservative har sagt allerede inden kommunalvalget.

 • Artiklen fortsætter under annoncen

 • Og så det kan jo undre, at det ikke er i Erhvervsudvalget, at medlemmerne til Vækstrådet

Ole W. Stenshøj havde, ifølge Venstre, ikke styr på udvalgets opgave for erhverv og iværksætteri.

Ole W. Stenshøj havde, ifølge Venstre, ikke styr på udvalgets opgave for erhverv og iværksætteri.

Artiklen fortsætter under annoncen

er blevet drøftet, siger Tom Holden, der mener, at udvalgsformanden slet ikke har haft styr på sagen. Om det er forvaltningen eller nogle helt andre, der har kørt den i stilling, ved han ikke.

Tom Holden nævner, at der blandt andet har været en workshop for en række udvalgte mennesker. Han fornemmer, at det var på dén, at Masterplanen nærmest blev godkendt og Vækstrådet sat sammen.

 • Fra Erhvervsudvalget deltog kun formanden og jeg fik også en invitation, fordi jeg er næstformand, siger Tom Holden. Men varslet på to dage var for kort til, at han kunne deltage.
 • Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre har ikke kunnet komme med tilføjelser og ideer til Masterplan og Vækstrådet, inden de kom på en dagsorden. Og det gjorde den til det seneste møde i Erhvervsudvalget onsdag.

 • Og nu er det så tæt på, at de udvalgte til Vækstrådet, som er inviteret, inden byrådet har godkendt Masterplan og sammensætningen af rådet, skal komme til møde, siger Tom Holden. Han ved ikke, hvem der er politisk ansvarlig for udpegningen af medlemmerne i Vækstrådet og heller ikke, hvem der forlængst har kaldt dem til møde.

 • Men indtil andet er sagt, så ligger ansvaret hos erhvervsudvalgsformand Ole W. Stenshøj.

Ole Stenshøj forklarer, at Konservative i august sendte en skrivelse til medlemmerne af Erhvervsudvalget, fordi Konservative også gerne så ændringer i sammensætningen af Vækstrådet. Og for Konservative handlede det også om at finde pladser til nye iværksættere og personer fra små og mellemstore virksomheder. Præcis det Venstre savner i dag.

 • Men der kom ingen tilbagemelding fra Venstre og heller ikke fra DF og Socialdemokraterne, siger Ole Stenshøj til SønderborgNyt.

Hertil siger Tom Holden:

 • At Ole Stenshøj sender os et konservativt oplæg den 24. august er jo korridor politik og damage control. Skulle processen være kørt korrekt, skulle struktur og sammensætning af vækstråd have været på som en drøftelsessag i udvalget, så alle havde fået de samme informationer. Også offentligheden, siger Venstremanden.

 

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...