Topforhandlere: OK-forhandlingerne er brudt sammen

23. februar 2018 Erhverv

Forhandlingerne om en overenskomst på det statslige område er brudt sammen.

Det oplyser Flemming Vinther, der er topforhandler for de 180.000 statsansatte.

”Vi har været meget klare i mælet om, hvad der skal til for at indgå en aftale: Danmark er heldigvis kommet ud af den økonomiske krise. Det skal statens ansatte også mærke”, siger Flemming Vinther i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Derfor skal statens ansatte have mere i løn. Og den betalte spisepause skal sikres, efter Finansministeriet har skabt usikkerhed om den. Det har vi ikke set nogen vilje til fra arbejdsgiverne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rita Bundgaard, formand i HK Stat og en del af CFU’s forhandlingsudvalg, kalder situationen alvorlig:

“Vi er kommet til et tidspunkt, hvor vi må sige, at nu har vi været omkring emnerne igen og igen og igen, og nu vil vi gerne se noget bevægelse fra ministerens side”, siger hun til Altinget.

På onsdag – 28. februar – er der deadline for varsling af storkonflikt, og med fredagens sammenbrud er en konflikt rykket tættere på. Dette er dog ikke de statsansattes ønskescenarie, slår topforhandler Flemming Vinther fast.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hvis den var det, havde vi ikke brugt seks døgn og en rigtig lang optakt på at skabe mulighed for at indgå en aftale”, siger han.

“Jeg håber for alle statsansattes vedkommende, at ministeren besinder sig og inviterer os tilbage til forhandlingsbordet. Og det skal ikke bare være en tom invitation, men en invitation, hvor hun reelt er klar til at tale om det, vi har brugt døgn og uger på at line op”, siger Rita Bundgaard.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk