Torsdag begynder flere dages byfest i Sottrup

Soup, Steak & Ice. Bachs Foto
Soup, Steak & Ice. Bachs Foto
22. maj 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Sottrup Byfest inviterer til festlige dage i Sottrup, siger brugsuddeler Morten Schmidt, som er tovholder for initiativgruppen bag den nyopstartede Sottrup Byfest.

I morgen, torsdag, starter festlighederne med lottospil kl. 19.00 – igen er det Karen Irming Andersen, som står bag.

”Vi har fået utrolig mange sponsorgaver til vores spil – vi har på vores Facebook side takket dem alle, for de meget flotte gaver. I kan roligt glæde jer til et potpourri af flotte præmier”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Torsdag åbner pladsen kl. 17.00, hvor der bliver muligheder for at købe grill pølser – med pølser fra Rønhaveslagteren. Der er ligeledes mulighed for køb af kaffe og kage.

Fredag starter dagen med sildebord for alle fra kl. 12.00. Billetterne købes i Dagli’ Brugsen. Kl. 17.30 er der madkurvfest i teltet – medbringe din egen mad, køb pølser på pladsen, eller bestil mad ved Kajs Bageri – drikkelse købes på pladsen. DJ spiller op til fest hele aftenen.

”Vi ønsker en god og hyggelig fredag aften, hvor alle er velkommen, familier, seniorerne, eller de unge fra skolen”, siger Morten Schmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lørdag morgen er der gratis morgenmad for alle fra kl. 08.30-10.30 og den er venligst sponsoreret af Kajs Bageri.

Pladsen åbner kl. 12, hvor Als Udlejning kommer med hoppeborge, skumkanon og en masse af de lokaler foreninger stiller op. Der er lavet en forhindringsbane, hvor man kan være heldig at vinde en præmie.

”Er der en lastbils fan gemt i dig, så kommer der et par flotte lastbiler forbi, som tilbyder gratis køretur kl. 12-15 på lørdag”.

Kl. 14 kommer der tryllekunstner, som laver en masse flotte ballondyr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter kl. 14.00 vil der komme besøg af en masse flotte oldtimerbiler fra Gråsten Oldtimerløb.

Sønderjysk Kaffebord kl. 15.00 – vil du bage en kage og måske vinde for den flotteste kage, så meld dig til ved Kim på 2759 1915

  1. 18.00 starter et udsolgt telt bal – Soupsteak & ICE, kommer og byder op til fest.

”Vi glæder os til en kæmpe fest, med festglade folk. Vi har lavet et ekstra telt, hvis der er nogen, som ikke fik købt en billet. Så er der mulighed for, at kigge forbi og nyde en iskold fadøl”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt, at Sottrups indbyggere støtter om festen, hvis Sottrup Byfest skal blive en tilbagevende begivenhed.

”Vi vil gerne vise, at Sottrup, er en fantastisk by, at bo i, som har et godt sammenhold og hvor byfesten kan være en af de ting, som gør at byen er attraktiv at bo i om man er ung eller gammel”, siger arrangørerne.

22. juni 2024 Kultur, Sønderborg

Her kan du se Skt. Hans-bål

22. juni 2024 Kultur

I morgen, søndag, er det Skt. Hans og det fejres en masse steder i kommunen – og her kan du se de steder, som har fortalt SønderborgNYT, at de vil tænde bål. Meteologerne har lovet tørvejr – og heldigvis er der ikke varslet forbud mod at tænde bål. Fluepapiret: Til Sankt Hans er der både […]

Læs mere...