Torsdag genåbner Borgerservice og Jobcenter

4. maj 2021 Samfund

Som et led i genåbningen bliver der fra torsdag mulighed for at møde fysisk op i Borgerservice og Jobcenteret, skriver Sønderborg Kommune.

Borgerservice har tre adresser: Rådhuset i Sønderborg, Biblioteket i Nordborg og Ahlmannsparken i Gråsten.

Det kræver dog tidsbestilling at møde op i Borgerservice.

Alle borgere, som skal have nyt pas og kørekort, skal bestille tid til personlig fremmøde. Det sker på hjemmesiden, hvor man også klarer det forberede arbejde i pas og kørekort ansøgningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

For øvrige områder skal man bestille tid telefonisk på telefon 8872 6400. I den personlige samtale klarer medarbejderne i Borgerservice forarbejdet, hvilket betyder, at ekspeditionstiden afkortes, og at en del borgere ikke behøver at møde personligt frem, da sagsbehandlingen afsluttes pr. telefon.

”En del sager kan klares over telefonen, og det er jo god service for borgeren, hvis man slipper for at møde op. Samtidig stiller vi krav om tidsbestilling for at sikre, at borgerne kan blive betjent så tæt på den aftalte tid som muligt. Derudover sikrer vi også, at vi ikke får for mange personer i venteområderne, når vi nu skal holde afstand til hinanden i forbindelse med pandemien”, siger Susanne Krogh, der er chef for Borgerservice.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fordi Borgerservice i Nordborg ligger på biblioteket, kræver det, at der skal vises coronapas/negativ test for at kunne komme ind.

Torsdag er også dagen, hvor Jobcenteret i Sønderborg Kommune åbner op igen for personligt fremmøde som et led i genåbningen af samfundet. Her vil åbningstiderne følge de normale åbningstider for Jobcenteret.

”Vi slår dørene op for fysisk samtale for de borgere, der ønsker eller har behov for et personligt møde. Men vi holder også fast i både telefon- og videomøder for de borgere, der ønsker den løsning. Det kan både spare tid, og så er det samtidig en sikker måde at mødes på under Covid-19 pandemien”, siger Lasse Ahlmann Kamp, der er Arbejdsmarkedschef.

Artiklen fortsætter under annoncen

Åbningstider Borgerservice:

Uge 18:

Sønderborg:

Torsdag kl. 9.00-18.00

Nordborg og Gråsten:

Torsdag kl. 9.00-18.00 (Nordborg til kl. 17) *

* genåbning i Nordborg kræver, at der kan vises coronapas/negativ test. Derfor følges bibliotekets åbningstider, som har vagt på frem til kl. 17. Biblioteket har en medarbejder stående ved indgangen, som foretager kontrollen.

Uge 19:

Sønderborg:

Tirsdag fra kl. 9.00-18.00

Uge 20:

Sønderborg:

Tirsdag og torsdag fra kl. 9.00-18.00

Artiklen fortsætter under annoncen

Gråsten og Nordborg*

Torsdag fra klokken 9 -18

Nordborg holder åbent frem til kl. 17, så længe der er krav om coronapas/negativ test.

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...