Torsdag kan du nyde udsigten fra Vandtårnet

21. marts 2018 Erhverv

I anledning af Vandets Dag 2018 åbner Sønderborg Forsyning dørene til byens smukke vandtårn på Lysvang 31.

Torsdag mellem 13 og 17 kan du opleve den storslåede udsigt over Sønderborg by – og bliv klogere på dit drikkevand.

Lidt info om Vandtårnet

Det ligner en borg fra middelalderen, men faktisk blev Vandtårnet først opført i 1936. Selve tårnet er en højtryksbeholder og blev bygget for at give ekstra vandtryk til de omkringliggende huse, der lå højt i terrænet. I dag er denne funktion overtaget af pumper i bunden af tårnet, og den 180 m³ store beholder i toppen af tårnet er tom.

Langs kanten er Vandtårnet forsynet med et brystværn, der kan minde om skydeskår. Ved at referere til vigtige bygninger fra fortiden – som en ridderborg – signalerer arkitekturen, hvor vigtig Vandtårnet er og har været for Sønderborg.

Vandtårnet har gennem tiderne været udsat for lidt af hvert – f.eks. blev tårnet under 2. Verdenskrig malet i camouflagefarver for at skjule det for fjendtlige fly.

På væggene i selve tårnet er der malet vægmalerier med mytologiske motiver, som har relation til vand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan du se billeder af det, der venter.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...