Torsdag kan du se House of Gucci i Nordborg Bio

18. januar 2022 Kultur Skrevet af: Redaktion

Nordborg Bio glæder sig til at åbne igen  og viser fra torsdag til og med onsdag den 26. januar filmen House of Gucci.

Vi viser House of Gucci hver aften kl. 19, dog ikke lørdag, skriver Nordborg Bio.

Efter House of Gucci har rullet, så er det Spiderman, som overtager lærredet.

Biografen i Nordborg viser både film der henvender sig til det brede publikum og film til en mere snæver målgruppe.

Den viser udvalgte film på Danmarks- eller Verdens-premieredatoen og øvrige film hentes hjem kort tid efter premieredatoen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen af frivillige, som står bag biografen, vil gerne drive en hyggelig og uformel biograf og er du træt af reklamer op til filmen – så kom i Nordborg Bio – din lokale biograf.

Man ser godt, hører godt, der er plads til de lange ben. Ingen behøver børnesæder.

Kærestepladser har Nordborg Bio haft siden 1997.

På Holmgade 4 i Nordborg, dér hvor biografen ligger i dag, lå der ind til ca. 1934 en motormølle, men biografens historie starter endnu tidligere.

Ejeren af naboejendommen, Hotel Harmonien, var en ildsjæl, som lejlighedsvis satte stolerækker og et lærred op, så der kunne vises film i restauranten, hvilket ikke var så almindeligt i en flække af Nordborgs størrelse. Men da møllen brænder ned omkring 1934, tilbyder mølleren, at hotelejeren kan købe brandtomten og opføre en rigtig biograf, som han åbenlyst har ønsket sig så meget. Det blev startskuddet til den bygning, som i dag stadig danner rammen om Nordborg Bio.

Artiklen fortsætter under annoncen

Biografen sælger i disse år ganske pænt med billetter og skønnes at have været et stort aktiv for kommunen, som måtte holde sig attraktiv for de mange nye tilflyttere, der kom til området som følge af det succesfulde industrieventyr, Danfoss startede i 1933.