Torvedag – hvor boder med lokale fødevarer rykkede i Jernbanegade

3. juli 2021 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Torvedag er et forsøg på at genoplive tidligere tiders torvehandel i Sønderborg, hvor lokale producenter og forædlere af lokale råvarer samles i et område med deres stader. Det giver på den ene side mindre handlende mulighed for at generere et salg uden at skulle købe eller leje butikslokaler – på den anden mulighed for at købe lokalt producerede og forædlede fødevarer med mere, skriver Sønderborg Kommune.

Og lørdag var fiskebilen og fem boder igen på plads på Kastanie Allé, hvor der kunne købes lokal honning, husflid og også friske og røgede fisk og olivenolie.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Stevninggaard og en økologisk avler havde flyttet deres boder hen foran Helsam og det giver rigtig god mening, fordi her kommer der flere forbi i Jernbanegade end der gør på Kastanie Allé”, siger Charlotte Riis Engelbrecht, som er formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer.

Hun fortæller videre, at ideen med Torvedag er at slå et slag for de fantastiske, lokale fødevarer.

“Og jeg synes jo, der er forskel på at spise friske jordbær, som kommer lige fra marken og så at spise dem, som har været på køl”, siger hun. Hendes håb er, at der igen kommer et marked med lokal frugt og grønt en gang hver eller hver anden uge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jens Madsen fra Stevninggaard har en bod ved Helsam og han synes, det giver mening at være i midten af Sønderborg.

“Sidste gang gik det rigtigt fint og salget dækkede udgiften til den løn, som det koster at bemande boden. Hertil skal man så lægge betydningen af at være synlig”, siger Jens Madsen

Du kan SE BILLEDER HER .