Totalkredit idømt en bøde på tre millioner kroner

26. april 2018 112

Østre Landsret har torsdag idømt Totalkredit den hidtil største bøde i henhold til markedsføringsloven.

Bøden er på tre millioner kroner.

Totalkredit er idømt bøden for at vildlede forbrugerne i to produktark, som selskabet har brugt til at oplyse om sine fastforrentede realkreditlån.

Østre Landsret har lagt vægt på, at bidragssatsen udgjorde en betydelig indtjeningsmetode for Totalkredit, at Totalkredit i perioden fra 2012 til 2016 hævede bidragssatsen flere gange samt at Finanstilsynet allerede i 2010 gjorde Totalkredit opmærksom på, at det var vigtigt, at kunderne ikke fik indtryk af, at den samlede ydelse ikke kunne ændres, og at Total-kredit derfor havde særlig anledning til at ændre ordlyden i produktarket.

Østre Landsret har i bødeudmålingen lagt vægt på Totalkredits størrelse, indtjening, markedsposition og overtrædelsens varighed.

Forbrugerombudsmanden havde anket Københavns Byrets dom fra juni 2017 for at få hævet byrettens bøde på én million kroner. I landsretten argumenterede Forbrugerombudsmanden for en bøde på 25 millioner kroner. Det høje niveau tog blandt andet udgangspunkt i Totalkredits indtjening og overtrædelsens karakter.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen siger i en pressemeddelelse:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg valgte at anke byrettens dom for at få landsrettens vurdering af, hvad det skal koste virksomheder at vildlede forbrugerne. Landsretten har skærpet bøden til tre millioner kroner. Bøden er den største, der hidtil er givet til en virksomhed for at overtræde markedsføringsloven.”

”Man kan dog overveje, om bøden i sig selv vil have en afskrækkende virkning i erhvervslivet, når Totalkredit alene i 2016 havde et overskud på to milliarder kroner. Vi argumenterede derfor for en betydelig højere bøde. Mindre virksomheder er idømt forholdsmæssigt højere bøder for vildledning i kortere perioder.”

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...