Tour de France-direktøren: Vis det allerbedste fra Sønderborg frem

24. marts 2022 Tour de France

Torsdag er der Erhverstræf i Sønderborg og i år er træffet farvet i Tourens farver og det var lidt af et scoop, at det lykkedes at få Christian Prudhomme, som er chef for Tour de France, til at fortælle lidt om verdens største cykelløb. Men inden han fiordet, bød borgmester Erik Lauritzen velkommen.

“Tak fordi I er her og bakker op – og nu hvor vi er kommet gennem Corona-krisen, så fik vi lige et dask mere. Der er ikke længere fred. Invasionen af Ukraine vil smitte af. Også på os”, sagde Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det opgave vil vi også klare. Der venter opgaver, som går ud på at hjælpe ukrainere og det er vi klar til”.

Heldigvis handler Erhvervstræf om mere end situationen i Ukraine.

“Erhvervstræffet handler også om Tour de France og om Verdens Grønneste Målby”, sagde borgmesteren og bød Christian Prudhomme velkommen på scenen.

Han kunne fortælle, at han har været løbsdirektør for Tour de France siden 2007 samt at han har en journalistuddannelse i bagagen.

Tidligere på dagens var Prudhomme på Sønderborgs gule bro.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er glad for den varme velkomst på den gule bro og for at se danske og franske flag”, sagde han og fortsatte:

“Venskaber er vigtige i Europa i dag og selvom Touren er en konkurrence, så handler den også om venskaber – og takket være, at der er en lufthavn i Sønderborg, så var det muligt at starte dette års Tour i Danmark”, sagde løbsdirektøren. Og når lufthavnen var afgørende, så er forklaringen, at afstanden til Frankrig ikke er for stor.

“EU er lavet for fredens skyld – og i dag ser vi hvorfor – og Tour de France binder mennesker sammen. Ældre og unge vil stå langs den over 3000 kilometer lange rute og have smil i ansigtet – og Touren vil blive vist på tv i rigtigt mange lande – så det gælder om at de steder, hvor Touren kører, viser sig fra deres allerbedste sider”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og efter Prudhomme havde talt, fik lederen i Sønderborg Erhvervsservice ordet.

“I Sønderborg møder Touren grønne Sønderborg – og vi er Verdens Grønneste Målby, hvor vi længe har arbejdet med den grønne omstilling og også viser andre den grønne vej”.

Du kan SE BILLEDER HER .

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...