Tour de France får også betydning for sejladsen i Alssund

21. april 2022 Tour de France

Selv om Tour de France foregår på landjorden, så får cykelløbet også betydning for gæster til Sønderborg Havn. Havnen lukkes for ankomst af skibe søndag den 3. juli fra klokken 10 til 20, og i det tidsrum er det hverken muligt at sejle ind eller ud af Sønderborg Havn.

Det betyder, at der ikke kan komme skibe ind i havneområdet fra Sønderborg Slot og til Kong Christian X’s Bro, og det samme vil være tilfældet på den nordlige side af broen. Her vil der være lukket fra broen og frem til området ved virksomheden Soya Concept. Begge steder vil patruljeskibe sørge for afspærringen, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver heller ikke muligt for skibe at sejle gennem Kong Christian Xs Bro. For at få godkendt sikkerhedsplanen til Touren er det nødvendigt, at broen er lukket hele den 3. juli.

Lystsejlere kan som altid lægge til ud for Sønder Havnegade i Sønderborg, men der må maksimalt være fire både ud for hinanden, og det sker efter først til mølle princippet. I området syd for Kong Christian Xs Bro er der derudover reserveret pladser til enkelte andre skibe.

I området nord for Kong Christian Xs Bro er der reserveret pladser til større skibe, der kan lægge til langs Nr. Havnegade – foran Multikulturhuset og ved Hotel Alsik.

Artiklen fortsætter under annoncen

I weekenden omkring Tour de France kan lystsejlere søge mod andre kommunale havne i området for at finde pladser. Det drejer sig om 12 gæstepladser ved Verdens Ende samt pladser i Augustenborg og Gråsten havne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...