Tour de France kommer først til Sønderborg i 2022

3. august 2020 Kultur

Tour de France-startens kringlede vej til Sønderborgs gader slår endnu et sving og rykkes fra 2021 til 2022.

Det meddeler Københavns overborgmester Frank Jensen, som også er bestyrelsesformand i selskabet bag den danske Tour-start, til DR Sporten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tourfeltet kører altså i mål i Sønderborg den 3. juli 2022.

“Det er en rigtig god løsning. Vi får spredt arrangementer ud, og det betyder, at vi får mere valuta for pengene i forhold til fokus på vores område. Nu kan vi fokusere på fejringen af Genforeningen og værtskabet for Royal Run i 2021, samtidig med, at kan vi få et godt og målrettet forløb frem mod 2022, hvor vi skal have en brag af en cykelfest sammen med resten af Danmark”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forvaltningen er det afdelingsleder Bente Blenstrup, som sidder for bordende ved det bord, hvor der er arbejdet med optakten til Tour de France.

“Der er ikke ansat medarbejdere alene på grund af Tour de France, så vi skal ikke til at sende nogen hjem i et år”, siger Bente Blenstrup til SønderborgNYT. Hun forsikrer, der er mange andre opgaver at tage fat på i mellemtiden.

På grund af udskydelsen vil der være en ekstra udgift på cirka5,8 millioner kroner til det nationale sekretariat, som staten og A.S.O. i fællesskab dækker. Derudover vil der være udgifter for de enkelte mål- og startbyer, som kommunerne selv dækker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere på Sporten på DR

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...