Tour de France kommer først til Sønderborg i 2022

3. august 2020 Kultur

Tour de France-startens kringlede vej til Sønderborgs gader slår endnu et sving og rykkes fra 2021 til 2022.

Det meddeler Københavns overborgmester Frank Jensen, som også er bestyrelsesformand i selskabet bag den danske Tour-start, til DR Sporten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tourfeltet kører altså i mål i Sønderborg den 3. juli 2022.

“Det er en rigtig god løsning. Vi får spredt arrangementer ud, og det betyder, at vi får mere valuta for pengene i forhold til fokus på vores område. Nu kan vi fokusere på fejringen af Genforeningen og værtskabet for Royal Run i 2021, samtidig med, at kan vi få et godt og målrettet forløb frem mod 2022, hvor vi skal have en brag af en cykelfest sammen med resten af Danmark”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forvaltningen er det afdelingsleder Bente Blenstrup, som sidder for bordende ved det bord, hvor der er arbejdet med optakten til Tour de France.

“Der er ikke ansat medarbejdere alene på grund af Tour de France, så vi skal ikke til at sende nogen hjem i et år”, siger Bente Blenstrup til SønderborgNYT. Hun forsikrer, der er mange andre opgaver at tage fat på i mellemtiden.

På grund af udskydelsen vil der være en ekstra udgift på cirka5,8 millioner kroner til det nationale sekretariat, som staten og A.S.O. i fællesskab dækker. Derudover vil der være udgifter for de enkelte mål- og startbyer, som kommunerne selv dækker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere på Sporten på DR

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...