Træningsteam: Senhjerneskadede får bedre hjælp

25. juli 2013 Uncategorized

Botilbudene for senhjerneskadede i Sønderborg Kommune fik i efteråret tilknyttet et træningsteam med fysio- og ergoteraputer. Teamets indsats er nu evalueret, og brugerne peger på både fysiske og psykiske gevinster.

Træningsteamet består af tre ergoterapeuter og to fysioterapeuter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med at knytte teamet til de senhjerneskadede har været at supplere plejen og den pædagogiske indsats med sundhedsfremme og forebyggelse, således at borgerne får tilbudt en bred rehabilitering i et tværfagligt samarbejde.

Evalueringen peger på en række konkrete gevinster, som f.eks.

Artiklen fortsætter under annoncen

øget brug af hjælpemidler, der gør folk mere selvhjulpne og selvstændige, bedre sidde- og sovestillinger, mindre spasticitet og mere ro, bedre kommunikation med personalet, øget fysisk formåen, træning som en integreret del af den personlige pleje og det pædagogiske arbejde giver en god oplevelse, stor glæde ved fælles træninger samt bedre arbejdsmiljø for personalet.

– Vore fysiske rammer sætter for øjeblikket nogle grænser for, at vi kan få det fulde udbytte af den tværfaglige indsats omkring træningsteamet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi glæder os meget til at flytte til bedre fælles faciliteter i Nybøl, så det tværfaglige samarbejde kan udfolde sig endnu bedre til glæde for både borgere og personale, siger områdeleder Gitte Bertelsen..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...