Træningsteam: Senhjerneskadede får bedre hjælp

25. juli 2013 Uncategorized

Botilbudene for senhjerneskadede i Sønderborg Kommune fik i efteråret tilknyttet et træningsteam med fysio- og ergoteraputer. Teamets indsats er nu evalueret, og brugerne peger på både fysiske og psykiske gevinster.

Træningsteamet består af tre ergoterapeuter og to fysioterapeuter. Formålet med at knytte teamet til de senhjerneskadede har været at supplere plejen og den pædagogiske indsats med sundhedsfremme og forebyggelse, således at borgerne får tilbudt en bred rehabilitering i et tværfagligt samarbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Evalueringen peger på en række konkrete gevinster, som f.eks. øget brug af hjælpemidler, der gør folk mere selvhjulpne og selvstændige, bedre sidde- og sovestillinger, mindre spasticitet og mere ro, bedre kommunikation med personalet, øget fysisk formåen, træning som en integreret del af den personlige pleje og det pædagogiske arbejde giver en god oplevelse, stor glæde ved fælles træninger samt bedre arbejdsmiljø for personalet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vore fysiske rammer sætter for øjeblikket nogle grænser for, at vi kan få det fulde udbytte af den tværfaglige indsats omkring træningsteamet. Vi glæder os meget til at flytte til bedre fælles faciliteter i Nybøl, så det tværfaglige samarbejde kan udfolde sig endnu bedre til glæde for både borgere og personale, siger områdeleder Gitte Bertelsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. august 2022 112, Sønderborg

12 bilister blitzet ved Nybøl Skole

9. august 2022 112

I denne og den kommende uge er politiet på skolestartskampagne og i den forbindelse har ATK mandag målt bilernes hastighed ved Nybøl Skole. I alt 12 bilister havde for travlt, så de får en kedelig hilsen fra os, skriver politiet på Twitter. Mandagens hurtigste bilist kørte 69km/t i en 50zone og den hastighed udløser dagens […]

Læs mere...