Trafikprojekt sætter fokus på den gode skolelevej

15. oktober 2021 Samfund

Forældre med børn i skolealderen skal forberede sig på at besvare nogle svære – men vigtige – spørgsmål efter efterårsferien. Her sætter Sønderborg Kommune, byudviklingsfirmaet Plan Gruppen og GF Fonden nemlig gang i et helt nyt trafikprojekt, der har fået navnet Projekt Sund Skolevej.

Projektet, der har fået navnet Sund Skolevej, vil gennem dybdegående undersøgelser og interviews med lokale forældre skabe en dyb forståelse af børnefamiliernes trafikvaner, -bekymringer og -behov, fortæller GF Fonden i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Cyklen er den mest bæredygtige transportform – både når det kommer til vores personlige fysiske og mentale sundhed, og i forhold til klimaet. Hvis vi skal have flere til at vælge cyklen, og det skal vi, så bliver vi nødt til at vide mere om familiernes adfærd og deres tanker om og eventuelle bekymringer for skolevejen”, sigerThomas Worm Larsen der er formand for Børne- og Uddannelsesudvalget

”Projekt Sund Skolevej er en kæmpe mulighed for at få indblik i forældres og elevers hoveder. Deres svar bliver værdifuld data, som vi kan bruge til at planlægge konkrete tiltag, der hvor skoen trykker, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er velkendt, at børn, der bevæger sig, ikke blot er sundere rent fysisk, men også har en bedre indlæringsevne. Derfor giver det ifølge Plan Gruppen, der står bag projektet, rigtig god mening at udforske, hvorfor mange børnefamilier vælger at køre deres børn i skole i stedet for at lade dem gå eller cykle.

”Selvom Danmark er et af verdens førende cykellande og er blandt de bedste lande i verden, når det kommer til trafiksikkerhed, er der stadig et potentiale for mere aktiv transport på skolevejen. Mange børn får for lidt bevægelse i dagligdagen, og skolevejen kan bidrage til at gøre børnene mere aktive. Men det kræver, at vi får noget mere viden om børnefamiliernes forhold til skolevejen”, siger Lars Lindenberg, partner og direktør i Plan Gruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

For GF Fonden, der har valgt at støtte projekt Sund Skolevej med deres nationale trafikpris, er der ingen tvivl om, at projektet har et stort potentiale. Særligt det faktum, at projektet har fokus på at hjælpe børnene med at få gode trafikvaner tidligt i livet, bliver fremhævet af Lars Binderup Larsen, der er formand for GF Fondens Trafikpriskomite, overlæge ved Ortopædkirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital og medlem af Havarikommissionen for trafikulykker:

”Der er mange fordele ved aktiv transport – særligt for børn. Selvtransporterende børn udvikler sig nemlig bedre, er mere læringsparate og generelt sundere end børn, der bliver kørt i skole hver dag. Det gælder om at grundlægge de gode vaner tidligt, og det mener vi, at projekt Sund Skolevej i høj grad kan være med til. Som en ekstra bonus er aktiv skoletransport med til at nedbringe trafiktætheden omkring skolerne og dermed øge trafiksikkerheden. Og hvis trafiksikkerheden er bedre, er der måske endnu flere børn, der går eller cykler i skole. Så det bliver på en eller anden måde en positiv cirkel”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsen skydes i gang efter efterårsferien med et dybdegående spørgeskema, der bliver sendt ud via Aula til alle forældre, der har børn i Sønderborg Kommunes folke-, fri- og privatskoler.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...