Transportministeren: Glimrende idé at flere mennesker kører sammen

15. august 2021 Gråsten
Transportminister Benny Engelbrecht
Transportminister Benny Engelbrecht

Søndag eftermiddag samlede en større gruppe mennesker sig ved Kværs Idrætsefterskole, hvor landsbybussen stod klar til at blive taget i brug.

“Den har holdt stille i rigtig lang tid, men nu skal den ud og rulle igen”, sagde Charlotte Riis Engelbrecht, som er spidsen for byrådets landdistriktsudvalg.

Det var Niels Peter Nielsen fra Mobilitetsforeningen, der bød velkommen og han fiortalte blandt andet:

“Det giver rigtig god mening, hvis flere kører sammen. Det giver et lavere CO2-udslip og det giver mindre trængsel på vejene”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mobilitetsforeningen står også bag en række ‘Kør-mæ’-bænke’ og når bi lister kommer kørende, så ved de, at dem der sidder på bænken, har brug for et lift.

“Vi skal have tommelen op – ikke for at få et lift til Paris eller må¨ske Flensborg – men for ideen med ‘Kør-mæ-bænke'”, sagde Transportminister Benny Engelbrecht og tilføjede:

“Der ligger mange gode tanker bag det med at sidde flere i bilerne, når de er ude og køre – og jeg følge nøje med. Måske kan vi brede det ud i hele landet”, sagde ministeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter talerne var det muligt at gå rundt til nogle stande og snakke med mobilitets-folkene om, hvordan det rent praktisk er muligt at køre sammen med andre – og man var også meget velkommen til at komme med nye ideer og løsninger.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Rettidig omhu og sund fornuft – uden ideologi

17. september 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver: Den ideologiske debat mellem byrådskandidaterne Ellen Trane Nørby fra Venstre og Jørgen Jørgensen fra SF om frit valg eller ej, kører for fuldt tryk i de højere luftlag. I Fælleslisten er vi mere optaget af at finde jordnære løsninger for borgerne. Løsninger der giver mening for borgerne og bygger på […]

Læs mere...