Transportministeriet sender færgesejladsen mellem Als og Fyn i grønt udbud

15. november 2021 Augustenborg

Mandag morgen mødtes transportminister Benny Engelbrecht og borgmester Erik Lauritzen ved færgelejet i Fynshav, hvor de fik en snak om fremtidens færgefart, der skal være grøn.

“Gennem længere tid har jeg holdt adskillige møder med Erik Lauritzen og med Faaborg-Midtfyns borgmester om færgeforbindelsen mellem Als og Fyn – og i dag kunne jeg fortælle borgmesteren, at regeringen sender kontrakten på fremtidens færgesejlads i udbud inden årets udgang”, siger Benny Engelbrecht.

“Regeringen arbejder målrettet med at reducere Danmarks CO2-udslip med 70 pct. i 2030. Her kan færgerne også bidrage og derfor er det  vigtigt, at den grønne omstilling tænkes ind fra start i nye udbud og at der indhentes input både om den fremtidige drift på ruten og den grønne omstilling. Derfor vil der være fokus på den grønne omstilling i det kommende udbudsmateriale”, siger transportministeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nuværende kontrakt om færgebetjeningen af Bøjden-Fynshav udløber 30. april 2024.

“Og vi vil kigge på, hvordan vi får mest grønt og flest afgange for pengene”, siger Benny Engelbrecht, som også skal mødes med Faaborg Midtfyns borgmester i dag, mandag.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...