Tre dage med gymnastik i Humlehøj-hallerne

Gymnastikopvisning. Foto: Ole Kæhler
Gymnastikopvisning. Foto: Ole Kæhler
2. marts 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag aften begyndte et omfattende program med en virkelig lang række gymnastikopvisninger, der varer hele weekenden – og det var elever fra Vejstrup Efterskole, som var først på gulvet. Men inden de fik lov, så hold Christel Leiendecker, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab en tale, hvor hun blandt andet kom ind på begrebet fællesskab, som jo er det, som foreninger byder på.

“Det er vigtigt for os, at vi kommer op fra sofaen og ud blandt andre, fordi det er sådan, at vi nu en gang fungerer bedst i flok. Og i foreningerne møder vi andre mennesker. Både nogle, der minder om os selv og rigtigt mange, der ikke gør. Det er i mødet med andre, vi udvikler os”, sagde hun og fortsatte:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Gymnastikforeningerne hører til de ældste foreninger og de tager afsæt i Grundtvigs tanker, det ‘folke-lige’ og DGI Sønderborg Egnens Forårsopvisning hvilker på skuldrene af en lang række mennesker, der alle har ydet en indsats ud over det sædvanlige”.

Fredag var der – ud over Vejstrup Efterskole – Minimix-gymnaster fra DGI Sønderjylland. Sønderborgs Mixhold, Aspirant Senior fra Dybbøl, Gajol-holdet fra Rinkenæs, DGI Sønderjyllands MiniREP, Q-holdet fra Dybbøl, Heftige Herrer fra Varnæs-Bovrup og til sidst et Rephold fra DGI Sønderjylland.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gymnastikstævnet fortsætter i dag, lørdag, klokken 9:30 og sender de sidste gymnaster på gilvet klokken 16:25. Så er der pause indtil søndag klokken 9:30 og det hele slutter, når fanerne bæres ud klokken 16:15.

Se billederne fra fredagens opvisninger.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...