Tre dage med Madværkstedet på Rønhavepladsen

24. juli 2020 Samfund

Har du lyst til at lære at piske din egen mayonnaise eller at sylte dine egne løg? Så får du chancen næste weekend, når det Madkulturen kommer til Sønderborg med sit rullende madværksted og et tilbud til alle om at være med. Det er ganske gratis og kræver ikke tilmelding.

Madværkstedet er åbent på Rønhaveplads i Sønderborg den 30. og 31. juli og den 1. august, hver dag fra klokken 11 til 16.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er plads til 20 deltagere ad gangen, fordelt ved seks arbejdsborde. Det er gratis at være med og kræver ikke tilmelding. Bare mød op. Afhængig af søgningen kan der være lidt ventetid, men i udgangspunktet højst en halv time.

“Vi lægger op til en superhyggelig og inspirerende oplevelse, når vi får besøg af Madværkstedet. Jeg håber, at rigtig mange vil tage ind på Rønhaveplads og deltage i aktiviteten – det er en god måde at få ny inspiration til madlavningen på. Aktiviteterne foregår i små grupper, så tag endelig din mand, kone, kæreste, dine naboer eller børnene med og glæd jer til lidt sommerinspiration til madlavningen. Jeg glæder mig til at se både borgere og turister boltre sig med gode lokale råvarer og lære om lokal madkultur omkring køkkenbordet”, siger Charlotte Riis Engelbrecht, formand for Udvalget for Bæredygtighed, Natur og Fødevarer i en pressemeddelelse.

Formålet med Madkulturen og Det rullende Madværksted er at bygge bro mellem danske sommerdestinationer og danskernes egne køkkener på en måde, så årstidens lokale råvarer kommer i højsædet.

“Madlavning sammen med andre er bare sjovt. Man får snakket om, hvor råvarerne kommer fra, om smagen, man får udfordret sine madvaner og smagsløg, og så er mad jo bare en god måde at formidle kultur og historie på. I sidste ende håber vi også, at besøger af Madværkstedet kan medvirke til, at flere køber lokale råvarer”, siger hun.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk