Tre nomineret til Brobyggerprisen

11. juli 2016 Sundeved

Sønderborg Kommune uddeler brobyggerprisen for 12. år i træk, når der 19. august er Kulturnat i Sønderborg. Dommerkomiteen har tre nominerede kandidater at vælge imellem.

Mange mennesker i Sønderborg Kommune yder en indsats for at fremme integrationen af minoritetsgrupper og skabe mangfoldighed i kommunen. Men nogle yder en ekstraordinær indsats, og sådan nogle belønner kommunen og Integrationsrådet i Sønderborg hvert år med Brobyggerprisen, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de indstillede har Integrationsrådet i år nomineret tre, som dommerkomiteen skal finde en vinder iblandt.

De tre indstillede er:

Soroptimisternesoroptimist

Foreningen Soroptimisterne, som på forskellige måder er med til at fremme integrationen – med cykelkurser for udenlandske kvinder, to årlige busture for nytilkomne flygtninge og indvandrere, som frivillige samtalepartnere og ved at invitere indvandrerkvinder som oplægsholdere til deres møder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Mads Clausen

Jørgen Mads Clausen, som har engageret sig stærkt personligt i at gøre op med regler, som hindrer flygtninge i at etablere sig, få job og dermed integrere sig i det danske samfund. Han har påvirket politikere, erhvervsfolk og måske også ingeniørforeningen DIA, som nu igangsætter en indsats for at nyttiggøre flygtningenes ressourcer.

Frelsens Hær

Frelsens Hær Sønderborg, som i deres Familieværksted og Voksen-Caféen har aktiviteter, fx fællesspisning, som samler mange forskellige nationaliteter. Frelsens Hær tilbyder forskellige former for hjælp via Sønderborg Kommunes Integrationscenter, fx har kvinder med anden etnisk baggrund end dansk været i praktik, der tilbydes rådgivning, der er oprettet et frivilligt korps af tolke, og der er tilbud om venskabsfamilier. Frelsens Hær Sønderborg har siden 2012 øget antallet af brugere med anden etnisk baggrund med ca. 40 pct.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en dommerkomite bestående af borgmester Erik Lauritzen, formand for arbejdsmarkedsudvalget Jan Prokopek Jensen, og formand for kultur-, borger- og fritidsudvalget Charlotte Riis Engelbrecht, der har opgaven med at udpege prisvinderen.

Og denne udråbes af Integrationsrådets formand, Mona Youssef Fahd, til Kulturnatten på scenen ved Nørrebro.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...