Tre tips til at fremtidssikre dit badeværelse

18. december 2018 Erhverv

Et nyt badeværelse skal holde længe. Og med den hastige udvikling inden for både teknologi, byggeri og boligindretning er der rigtig god grund til at undersøge, hvad der holder på badeværelset ti år ud i fremtiden.

Hos Bad & Varme i Sønderborg oplever man i øjeblikket stigende efterspørgsel på badeværelseselementer, der passer til fremtiden. Deres kunder stiller nye krav til, at også løsningerne til deres badeværelse følger med den teknologiske udvikling. Erik Nielsen VVS-installatør i Bad & Varme i Sønderborg og har 20 års erfaring med rådgivning inden for løsninger til badeværelset. Han giver her sine tre anbefalinger til, hvad du skal prioritere i dit nye badeværelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tænk hygiejne først

Historisk set er vi danskerne kun blevet mere og mere bevidste om vores personlige hygiejne, og nye løsninger som kontaktløse skylleknapper og toiletbrætter, der selv åbner og lukker, vil blive hverdag.

”Hygiejne er alfa omega på badeværelset. Derfor er det en rigtig god idé at gå efter løsninger, der er lette at vedligeholde og gøre rent. Udover berøringsfri armaturer og lignende, så anbefaler vi også altid, at man får et blødgøringsanlæg, som forhindrer kalkaflejringer og i sidste ende gør, at glæden ved at elementerne står som nye, holder ved”, siger Erik Nielsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

El med omtanke

Ligesom i resten af hjemmet så vil der flytte mere og mere smart teknologi ind på badeværelset i fremtiden. Ifølge Erik Nielsen fra Bad & Varme vinder intelligente toiletter med douche-funktion, som i mange år har været almindelige i udlandet, i øjeblikket kraftigt frem i Danmark. Derfor er det ifølge ham en rigtig god idé at få installeret rigeligt el på sit nye badeværelse.

”Når man først har spartlet færdigt og lagt de sidste klinker, får man ikke fræset det op igen til nye elinstallationer. Derfor anbefaler vi altid, at man også tænker på sine fremtidige behov, når man laver sit badeværelset. Vi ser flere og flere møbler til badeværelset som skabe og skuffer med indbygget lys i. Vil man have det på et senere tidspunkt, er det en rigtig god idé at have forberedt sit badeværelse til det”, siger Erik Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han melder desuden om en stigende interesse i Sønderborg for især Geberits Aquaclean-toiletter, som kræver el på grund af sine funktioner med blandt andet varme i bræt, censorer med automatisk åben-luk af toiletsæde og skylle- og tørrefunktion, hvor brugeren bliver renggjort med vand.

Høj kvalitet betaler sig

For mange er toilet og håndvask elementer, der helst skal være så diskrete som muligt. Det får mange til at gå på kompromis med kvaliteten af badeværelsets elementer. Men det er en bjørnetjeneste at gøre sig selv, ifølge Erik Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Glæden ved den billige pris vil på sigt ikke overstige ærgrelsen over at skulle lave om, fordi man har valgt en løsning af for lav kvalitet. Man skal jo leve med sit badeværelse i rigtig mange år”.

Ifølge Erik Nielsen er det også altid en god idé at få en god ventilationsløsning, eventuelt med fugtstyring, på grund af det høje fugtniveau på badeværelset. Er badeværelsets elementer af høj kvalitet, vil god udluftning sikre deres levetid mange år ud i fremtiden.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk