Trine Lindén: Erhvervspolitik skal tage afsæt i virkeligheden

8. oktober 2013 Uncategorized

Byrådskandidat Trine Lindén, De Konservative, skriver:

Ifølge Peter Hansen (V) er vores største udfordring at skaffe højt kvalificeret arbejdskraft til området. Men i mange af vores små virksomheder og blandt iværksætterne er virkeligheden imidlertid en anden. Tre ud af fire virksomheder i Sønderborg har under ti ansatte – over halvdelen har under fire.

Det skyldes ikke mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Trine Lindén brænder for iværksætteri.

Trine Lindén brænder for iværksætteri.

Artiklen fortsætter under annoncen

For først skal jobbene skabes. At få ordrene i hus og opbygge en velfungerende virksomhed, hvor tilværelsen hænger sammen, er førsteprioritet for rigtig mange af vores virksomheder. For dem melder sig helt andre jordnære spørgsmål end, hvordan man skaffer videnstunge medarbejdere til området – medarbejdere som den lille og måske helt nye virksomhed enten ikke har brug for eller har råd til at ansætte.

Sønderborg-områdets erhvervsliv består ikke kun af ingeniørvirksomheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg-områdets erhvervsliv er også frisøren, snedkeren, butiksejeren, webshoppen og den lille servicevirksomhed.

Men i Sønderborg Kommune er vi ikke gode til at målrette vores tilbud til denne type virksomheder og dermed støtte deres vækstpotentiale.

I stedet bruges de offentlige ressourcer primært på at rekruttere højtuddannet arbejdskraft. Det kan vi gøre bedre, for det behøver ikke være et enten eller. Vi kan f.eks. starte med at udvide vores iværksætterrådgivning til også at omfatte nystartede virksomheder i de første svære leveår.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi kan sætte ind med at gøre offentlige udbud overskuelige og attraktive for vores små virksomheder. Og vi kan sikre, at der lyttes til deres behov.

Mulighederne er mange, og det uudnyttede potentiale stort. Men det kræver, at vi sammen erkender, at vi ikke kun har behov for at rekruttere højtuddannet arbejdskraft.

Vi har i ligeså høj grad behov for at hjælpe vores små virksomheder med at skabe vækst og den type arbejdspladser, der ikke nødvendigvis kræver en naturvidenskabelig kandidatgrad.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Tag en tur gennem labyrinten når du kommer for at købe Halloween-græskar

1. oktober 2022 Erhverv

Ved rundkørslen ved samkørselspladsen på Aabenraavej har Daabeck der røde bod stående – og ved den er der et væld af græskar og det er der også på marken. “Græskar i alle størrelser er til salg. Der er små pyntegræskar og selvfølgelig også græskar, som kan skæres ud til Halloween”, siger Charlotte Daabeck, der har […]

Læs mere...