Trine Lindén: Offentlige udbud er en ommer

13. november 2013 Erhverv

Trine Lindén, frivillig ildsjæl i SET, skriver:

Den 5. december sidste år deltog jeg i en erhvervskonference arrangeret af Sønderborg kommune. Opgaven var at komme med forslag til konkrete forbedringer til kommunens erhvervsstruktur. Fra os deltagere var budskabet ikke til at tage fejl af: Sørg for, at også vores små og mellemstore virksomheder (smv’er) kan byde ind på de offentlige opgaver.rådhus

Artiklen fortsætter under annoncen

Trine Lindén er en af ildsjælene, der arbejder friviligt på at skabe mere vækst.

Trine Lindén er en af ildsjælene, der arbejder friviligt på at skabe mere vækst.

Flere end 6 måneder efter modtog jeg så endelig et referat – og med det kommunens bud på, hvordan man ville gribe udbudsproblematikken an:

Artiklen fortsætter under annoncen

”UdviklingsRåd Sønderjylland udpeges som tovholder på en indsats, der skal fremme, at små og mellemstore virksomheder bliver bedre klædt på til at indgå i konsortiedannelser og derved bliver bedre i stand til at byde på store kommunale og offentlige udbud. Indsatsen løses i en fælles indsats mellem de fire sønderjyske kommuner.”

Vores små virksomheder kan sagtens finde ud af at danne konsortier, men der er tydeligvis nogle i kommunen, der ingen idé har om hvilke ressourcer og hvor megen tid, det kræver. Det er ikke smv’erne, der skal klædes på – det er Sønderborg Kommune, der må trække i arbejdstøjet og gøre det, som vi bare skal til vores nabokommune for at se kan lade sig gøre. Her kan man nemlig godt nedbryde, udfærdige og målrette udbuddene, så også smv’er kan byde ind – både alene og sammen med andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er i kommunens klare interesse, at lokale smv’erne kan byde ind på de offentlige udbud. For ofte er der tale om både dygtige og højt specialiserede virksomheder, og der er ingen grund til automatisk at sende opgaver udenbys til de helt store virksomheder. Så med andre ord: Det er en om’er: Tag ansvar og gør noget i stedet for at sparke konkrete forbedringer af udbudsvilkårene i Sønderborg til hjørne i URS. For nu er der snart gået et år – og intet er sket.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
11. december 2023 Erhverv, Gråsten

Teddy’s Salon i Ulsnæs Centret skifter ejer og navn

11. december 2023 Erhverv

To frisører i Teddy’s Salon i Ulsnæs Centret i Gråsten får overdraget salonen til januar og så får den navnet Hårfavoritten. De nye ejere, Nathasia Hjort Pedersen og Trine Frank, som begge er fra Gråstenområdet, har et ønske om at give noget godt til Ulsnæs Centret og bevare de mange forskellige muligheder, blive ved med […]

Læs mere...