Trinvis åbning af daghjemmene

18. juni 2020 Samfund

Kommunen vil nu igen give visiterede borgere mulighed for at komme i daghjem. På den måde imødegås ensomhedsfølelse, behov for aktivitet, samvær og aflastningsbehov af pårørende.

Første trin i genåbningen er med succes prøvet af Kompetencecenter for Demens. Tilbuddet var et særligt mobilt daghjem afgrænset til mobile borgere med svær demens, som er tilknyttet kommunens særlige daghjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er glade for, at vi så småt er begyndt at genåbne vores daghjem. Vi skal sørge for også at være meget opmærksomme på sundhedsmæssigt forsvarlige forhold for vores ældre borgere”, siger udvalgsformand Preben Storm i en pressemeddelelse.

De særlige daghjem for borgere med svær demens er genåbnet.

“Vi lægger vægt på genkendelighed, tryghed og koordinerede løsninger og tager fortsat udgangspunkt i et forsigtighedsprincip. Med den trinvise åbning tilgodeser vi først de borgere, der har størst behov, og efterfølgende udvider vi til alle de visiterede daghjemsborgere. Dermed sikrer vi bedst mulig en kontrolleret åbning af daghjemmene”, siger plejecenterchef Joan Slaikjer Hansen.

I opstartsperioden og henover sommeren tilbydes pladser, som er reduceret i tid og omfang. Der er en række øgede rengøringsopgaver forbundet med såvel transporten som selve daghjemsbesøget. Derudover skal der tages hensyn til de fysiske forhold, og transporten skal tilpasses.

Efter genåbning af de særlige daghjem vurderer daghjemsområdet, hvordan det går i forhold til de praktiske foranstaltninger og sikringen af sundhedsmæssig forsvarlighed. Herefter vil de almindelige daghjem kunne starte op.

Sønderborg Kommune forventer, at de almindelige daghjem bliver genåbnet med lav aktivitet fra uge 27. Overgangen til almindelig drift forventes først at ske i september, når vi er sikre på, at Corona fortsat er under kontrol.

Den samlede Genåbningsplan 31.0 – ”Genåbning af daghjem” findes på Sønderbog Kommunes hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk