Trinvis åbning af daghjemmene

18. juni 2020 Samfund

Kommunen vil nu igen give visiterede borgere mulighed for at komme i daghjem. På den måde imødegås ensomhedsfølelse, behov for aktivitet, samvær og aflastningsbehov af pårørende.

Første trin i genåbningen er med succes prøvet af Kompetencecenter for Demens. Tilbuddet var et særligt mobilt daghjem afgrænset til mobile borgere med svær demens, som er tilknyttet kommunens særlige daghjem.

“Vi er glade for, at vi så småt er begyndt at genåbne vores daghjem. Vi skal sørge for også at være meget opmærksomme på sundhedsmæssigt forsvarlige forhold for vores ældre borgere”, siger udvalgsformand Preben Storm i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De særlige daghjem for borgere med svær demens er genåbnet.

“Vi lægger vægt på genkendelighed, tryghed og koordinerede løsninger og tager fortsat udgangspunkt i et forsigtighedsprincip. Med den trinvise åbning tilgodeser vi først de borgere, der har størst behov, og efterfølgende udvider vi til alle de visiterede daghjemsborgere. Dermed sikrer vi bedst mulig en kontrolleret åbning af daghjemmene”, siger plejecenterchef Joan Slaikjer Hansen.

I opstartsperioden og henover sommeren tilbydes pladser, som er reduceret i tid og omfang. Der er en række øgede rengøringsopgaver forbundet med såvel transporten som selve daghjemsbesøget. Derudover skal der tages hensyn til de fysiske forhold, og transporten skal tilpasses.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter genåbning af de særlige daghjem vurderer daghjemsområdet, hvordan det går i forhold til de praktiske foranstaltninger og sikringen af sundhedsmæssig forsvarlighed. Herefter vil de almindelige daghjem kunne starte op.

Sønderborg Kommune forventer, at de almindelige daghjem bliver genåbnet med lav aktivitet fra uge 27. Overgangen til almindelig drift forventes først at ske i september, når vi er sikre på, at Corona fortsat er under kontrol.

Den samlede Genåbningsplan 31.0 – ”Genåbning af daghjem” findes på Sønderbog Kommunes hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...