Trio con Brio’ åbner sæsonen i Sønderborg Musikforening

18. september 2013 Kultur

Sønderborg Musikforening tager nu hul på sin 94. sæson, og den første koncert finder sted lørdag den 28. september kl. 16 i Riddersalen på Sønderborg Slot.

Koncerten er med ingen ringere end den danske klavertrio ’Trio con Brio’.  Det var den, der for nylig spillede sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester til publikums store begejstring!

Ved den kommende koncert er der tale om rendyrket kammermusik, hvor trioen spiller værker af J. Haydn, S. Rachmaninov og B. Smetana, og det bliver fantastisk at høre de formidable musikere udfolde sig i kunsten at spille trio.

Artiklen fortsætter under annoncen

’Trio con Brio’ består af to koreanske søstre, Soo-Jin og Soo-Kyung Hong på hhv. violin og cello, og den danske pianist Jens Elvekjær. i 2002 vandt trioen DR’s kammermusikkonkurrence, og siden da er det gået forrygende stærkt med stor succes på verdensplan. Så det er noget særligt, at de tre igen kommer til Sønderborg!

Koncerten er samtidig en festligholdelse af at ’Dansk-Tysk Selskab af Musikvenner af 1998’ fylder 15 år. Denne forening består af Sønderborg og Flensborg Musikforeninger, Sydslesvigsk Forening og Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN), og den har til formål at skabe kontakt gennem musikken på begge sider af grænsen. Desuden arrangerer den en årlig musikrejse for de enkelte foreningers medlemmer, i år gik turen til Moskva og St. Petersborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten spilles også i Flensborg fredag den 27. kl. 18 på Flensborghus og søndag den 29. i Åbenrå kl. 16 på Det Tyske Gymnasium.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Sønderborg, Frivillige

Jesper Damm Andersen præsident for Rotary

28. juni 2022 Sønderborg

Drift- og logistikchef hos SIB Byggeri, Jesper Damm Andersen, er med virkning fra 1. juli præsident i Sønderborg Rotary Klub. På posten afløser han vicedirektør i Salus Boligadministration, Lisbeth Jakobsen, der har beklædt præsidentposten de seneste 12 måneder, skriver SIB. Jesper Damm Andersen, Lisbeth Jakobsen, udgør sammen med statsautoriseret revisor i EY og præsident elect […]

Læs mere...